ZATO JE NAJBOLJI: Đoković protiv Sepija od 0:2 do 3:2!

Posle više od četiri sata igre, najbolji teniser planete obezbedio četvrtfinale protiv pobednika meča Conga - Vavrinka

Posle više od četiri sata igranja protiv veoma upornog i odličnog 25. tenisera sveta, koncentracije na dnu i psiholoških padova, neviđenog broja neiznuđenih grešaka u prva dva seta, Novak Đoković je i u najtežim trenucima meča pokazao da je za klasu iznad svih.

Srpski teniser se posle neočekivane drame plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je nadoknadio zaostatak od dva seta i savladao izuzetnog Italijana Andreasa Sepija 3:2 (4:6, 6:7, 6:3, 7:5, 6:3).

Nadalov rođendan je očigledno baksuzan dan za našeg tenisera, pošto je na današnji dan pre godinu dana Đoković izgubio u polufinalu Rolan Garosa od Federera, a danas je bio blizu da mu se isto desi protiv 25. tenisera sveta.

ŠTA SE DOGAĐALO SA NOVAKOM DVA SETA?

Novak je odlično počeo, jer mu je trebalo deset minuta da povede 3:0. Ipak, Sepi je već u sledećem gemu uspeo da vrati brejk, ne dozvolivši Novaku da uzme ni poen na svoj servis. Italijan se dobro držao, a Novak je čitao njegove napade i skraćene lopte, ali nije uspevao da iskoristi ukazane brejk lopte. U ključnom devetom gemu, očigledno dekoncentrisan, Nole je zbog nekoliko nepreciznih udaraca dozvolio Italijanu da se poptpuno vrati u set. Neubedljivim servisima olakšao je Sepiju da napravi brejk i već u sledećem servira za prvi set i osvoji ga (6:4).

U drugom setu je Noletova igra pod hitno morala da se dovede na viši nivo. Međutim, iako je Đoković dobro servirao, i dalje nije uspevao da realizuje svoje šanse. U petom gemu je Nole neshvatljivo stao, dok je Italijanu sve polazilo za rukom, što je iskoristio da napravi brejk i povede 3:2, a onda i da lagano potvrdi brejk za alarmantno vođstvo od 4:2. Naredni gem Đoković osvaja bez izgubljenog poena, a onda i Sepi koji ovaj put nije dao nijednu priliku neprepoznatljivom Novaku da zapreti. U desetom gemu je Sepi servirao za vođstvo od 2:0, ali je Nole uspeo da iskoristi poslednju šansu i iskoristi prvu brejk priliku zbog stegnute Italijanove ruke. Da ništa nije išlo po Novakovom planu pokazuje i da je uspeo da stigne Sepijevih 40:0 i u par navrata dođe do ključne inicijative za preokret. Umesto toga, u taj brejku je Novak ponovo napravio nekoliko kobnih grešaka, zbog kojih je Italijan bio korak bliže najvećoj senzaciji na Rolan Garosu - 7:6 (7:5).

Vremena više nije bilo za Đokovića koji je poslednji put eleminisan u osmini finala Rolan Garosa 2009. godine. Nemajući više nikakvo pravo na grešku, prvi teniser sveta je odmah na startu trećeg seta napravio brejk, što je samouvereni Italijan vratio ribrejkom. Potom je usledio još jedan Novakov brejk za vođstvo od 3:2, ali je Sepi opet zahvaljujući lošoj Novakovoj igri isti vratio.Nastavilo se sa brejkovima kao u ženskom tenisu, kada je Novak odmah agresivnom igrom ponovo oduzeo servis, ali je konačno uspeo da se odbrani u sedmom gemu, pa je vrlo brzo uspeo da osvoji i svoj prvi set (6:3).