ŠEST DANA DO EURA: Turci držali lekciju u Lisabonu, šestica Holanđana

Portugalija očajna, Ronaldo promašio penal. Severna Irska doživela brodolom u Amsterdamu

Ulazi se u finiš priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, a mnogi selektori 8. jun dočekuju sa strepnjom. Recimo, trener Portugalije, čija je reprezentacija glatko poražena od Turske u Lisabonu. Holandija je, s druge strane, demoliranjem Severne Irske 6:0 najavila da će u pravoj formi dočekati start kontinentalnog šampionata.

Poraz Portugalaca od Turaka 3:1 pružilo je sliku i o formi Kristijana Ronalda. Prvo ime selekcije sa iberijskog poluostrva uspeo je da promaši penal i zaokruži tamnu sliku svoje reprezentacije protiv reprezentacije koja neće učestvovati na EP.

Dvostruki strelac za goste bio je Umut Bulut u 35. i 52. minutu, a Pepe je u 88. minutu postigao autogol i postavio konačan rezultat.

Prethodno je Nani golom u 57. minutu zatresao mrežu gostujuće ekipe.

Ovaj neuspeh predstavlja poslednje upozorenje za Portugalce, koji su razočarali i pre sedam dana, kada su odigrali nerešeno protiv Makedonije u prijateljskom meču.

Holandija je u Amsterdamu deklasirala selekciju Severne Irske 6:0 u poslednjoj pripremnoj utakmici pred prvenstvo Evrope.

Po dva pogotka za "lale" postigli su Robin van Persi (11. i 29. minut iz penala) i Ibrahim Afelaj (37. i 52. minut). Mrežu gostiju zatresli su i Vesli Snajder u 15. i Ron Flar u 78. minutu.

(Telegraf.rs / Tanjug)