Bura u Teheranu pred 95.000 gledalaca: Meč trajao 102. minuta, golman Katara se obrukao u 94, umalo tuča igrača (VIDEO)

Svega je bilo u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji

Fudbalska reprezentacija Irana pobedom je startovala u azijskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Ekipa Karlosa Keiroša je pred 95.000 gledalaca na "Azadi" stadionu, savladala Katar rezultatom 2:0, i to golovima postignutim u 94. i 101. minutu.

Meč je, zbog prekida koji se desio odmah pošto su domaći poveli, produžen deset minuta.

Golova nije bilo do 94. minuta i delovalo je da ih neće ni biti, ali onda je golman gostiju Amine Lekomte-Adani napravio neverovatnu grešku: naizgled rutinsko izbijanje lopte pretvorilo se u pravi košmar za čuvara mreže. Mogao je da bira gde će poslati loptu, a "izabrao" je najgore rešenje - pogodio je napadača Irana koji je taj poklon iskoristio i savladao nespretnog golmana.

Navijači Irana su pali u trans posle vođstva svog tima praktično u poslednjim sekundama utakmice, međutim nije bilo burno samo na tribinama, jer je dole, na terenu, umalo došlo do većeg sukoba dva tabora. Odjednom se na polovini Katara stvorila gužva, utrčali su rezervisti oba tima, kao i članovi stručnog štaba i sve je "zamirisalo" na tuču. Međutim, "usijane glave" brzo su se smirile i meč je mogao da bude nastavljen.

Konačan rezultat postavio je Alireza Jahabakš u 11. minutu nadokande.

(Telegraf.rs)