Selektor odbojkašica: Nije ovo kruna generacije, pokazaćemo još mnogo toga!

Zoran Terzić miran posle pobede na SAD i plasmanom u finale

Odbojkašice Srbije ostvarile su najveći uspeh u istoriji ženske odbojke u našoj zemlji. Ušle su u finale Olimpijskih igara i boriće se za zlatnu medalju u subotu.

>>> Šampionske suze Tijane Bošković: Oduševiće vas reči srpske bombarderke posle plasmana u finale (FOTO) (VIDEO)

Srbija je u polufinalu pobedila SAD sa 3:2 u setovima i ispisala najlepšu bajku Olimpijskih igara u Riju. Za dva dana srušile su evropskog (Rusiju) i svetskog šampiona (SAD).

>>> BOGOTAC VANJA GRBIĆ! Najluđim URLIKOM proslavio pobedu nad Amerikankama! (VIDEO)

Ipak, selektor odbojkašica Zoran Terzić koji je već 15 godina na čelu reprezentacije kaže da ovo nije kruna karijere.

- Nećemo da razmišljamo o kruni rada, ova generacija može još puno toga da pruži. Ovo što su uradile na ovom turniru je fenomenalno, možda ne iznenađenje, ali je nešto na šta nismo navikli. Finale Olimijskih igara je san. Nadam sa da ćemo za sat, dva biti mirni i da ćemo biti spremni za ono što nas čeka prekosutra i da pokažemo našu najbolju igru.

- Najvažnije je da devojke budu zadovoljne, da tim ostane tim, jer ovaj tim će donositi još mnogo radosti. Ovo je medalja koja je nedostajala i sad je vreme da krenu u ponavljanje na sledećim velikim takmičenjima, rekao je Terzić novinarima u Riju.

U polufinalu Srbija igra sa pobednikom duela Holandija - Kina, sa kojima su već igrale u grupi.

- Iz naše grupe su prošle sve ekipe u polufinale. Kina je u grupi igrala slabo, a sad je možda glavni favorit za zlato. Jedan poen rešava sve, ja se nadam da ćemo biti spremniji od Kine ili Holandije i psihički i fizički. Nećemo još da razmišljamo o balkonu, bili smo, znamo kako izgleda i to je nešto što ne može da se kupi novcem. To je nešto što ostaje za sva vremena, ako se taj fluid i ljubav koju smo osetili kada smo bili prvi put na balkonu ponove, niko neće biti srećniji od nas, dodao je Terzić.

(Telegraf.rs/Sportska Centrala)