RG: Nole u brišućem letu, Devilder pao pre mraka

Najbolji teniser na svetu igraće u osmini finala Rolan Garosa protiv vodećeg italijanskog igrača Andreasa Sepija, koga je pobedio svih sedam puta

Novak Đoković, najbolji teniser na svetu, pregazio je Francuza Nikolu Devildera (286. na svetskoj listi) u trećem kolu Rolan Garosa. Pobedio ga je 6:1, 6:2, 6:2. Što je najvažnije, nije došlo do toga da meč bude prekinut s obzirom da se potkraj igralo u prvi mrak. Prvi set je trajao pola sata, a drugi i treći po 37 minuta.

Noletov protivnik u osmini finala biće najbolji italijanski teniser Andreas Sepi (25), koji je izbacio Španca Fernanda Verdaska (16) sa 7:5, 3:6,6:3, 4:6, 6:2. U prethodnih sedam međusobnih duela Đoković je prepustio Sepiju samo dva seta, a u drugom kolu u Monte Karlu nedavno savladao ga je 6:1, 6:4.

Ako Nole bude došao i do 8:0 protiv Italijana, a senzacija bi bila da ne bude tako, sastaće se u četvrtfinalu s uspešnijim iz meča Francuza Žoa Vilfrida Conge (5) i Švajcarca Stanislasa Vavrinke (21).

Parovi osmine finala u toj polovini žreba su i Rodžer Federer (Švajcarska, 3) – David Gofen (Belgija, 109) i Huan Martin del Potro (Argentina, 9) – Tomaš Berdih (Češka, 7).

(Telegraf.rs)