UEFA, FIFA i FSS složni da nema prijema Kosovskog saveza

- Još jednom smo naišli na odličan prijem i razumevanje predsednika FIFA Blatera, njegovih saradnika i svih ostalih učesnika skupa - rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić

Kosovski fudbalski savez neće biti primljen u članstvo Evropske i Međunarodne fudbalske federacije (UEFA i FIFA), a o mogućnosti da ta selekcija igra prijateljske mečeve, razgovori će biti nastavljeni, odlučeno je na današnjem sastanku u sedištu FIFA u Cirihu.

- Još jednom smo naišli na odličan prijem i razumevanje predsednika FIFA Blatera, njegovih saradnika i svih ostalih učesnika skupa. Mogu da izrazim zadovoljstvo zbog te činjenice, kao i tokom samih razgovora - rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić posle sastanka.

On je zamolio medije za razumevanje, jer tokom održavanja sledećih sastanaka neće biti izjava za javnost po ovom pitanju, što predstavlja i jedan od zaključaka sa današnjeg skupa.

- Prisutni su razgovarali i o mogućnosti da se Kosovu omogući da igra prijateljske utakmice. Članovi delegacije FSS su u iscrpnom izveštaju obavestili nadležne o štetnim posledicama jedne takve odluke, kako po srpski fudbal, tako i po ceo region - navodi se u saopštenju FSS.

FIFA je prvobitno na sastanku Izvršnog komiteta u Budimpešti odobrila Kosovu odigravanje prijateljskih utakmica, ali je kasnije suspendovala tu odluku.

Protiv dozvole Kosovu da igra mečeve bila je i UEFA, jer Kosovo nije član Ujedinjenih Nacija.

- Dogovoreno je da predstavnici FIFA, UEFA i FŠ nastave sa razgovorima po ovom pitanju u periodu koji je ispred nas, s tim da je najavljeno da očekuju da će konsultacija biti dosta i da će ceo proces dugo trajati - dodaje FSS.

Delegaciju FIFA predvodili su predsednik Jozef Blater i generalni sekretar Žerom Valk, dok su FSS predstavljali predsednik Karadžić, potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković.

(Tanjug)