Prvi čovek argentinske košarke upozorava: Hrvati i Litvanci mogu da nameste meč!

Federiko Susbieljes ističe da je alarmirao nadležen organe o mogućim nesportskim radnjama u poslednjem meču grupe B

Mnogo dilema ostalo je pred poslednje dve utakmice grupe B olimpijskog turnira u košarci, gde je ostalo da odigrju Španci i Argentici i na kraju Litvanci i Hrvati.

Prvi čovek Košarkaškog saveza Argentine Federiko Susbieljes upozorio je da Hrvati i Litvanci mogu da nameste svoj meč, a njegove sumnje dodatno su pojačane nakon što je Brazil pobedio Nigeriju (što je Hrvatskoj osiguralo plasman u četvrtfinale).

To ostavlja prostora za kalkulaciju, kako bi i jedni i drugi izbegli Amerikance na putu do finala. Zato je prvi čovek argentinske košarke na tviteru dao komentar da njegov savez radi sve ne bi li upozorio nadležna tela na moguće nameštanje.

- Naš savez radi sve što je u našoj moći da upozorimo nadzorna tela o mogućem nameštanju. Argentina uvek ide na pobedu, nikad ne kalkulišemo i veoma smo ponosni na to - poručio je on.

Računica o mogućoj kalkulaciji Hrvata i Litvanaca je sledeća:

Ukoliko Španija pobedi Argentinu (što joj je neophodno za prolaz dalje), i ukoliko Hrvatska pobedi Litvaniju, poredak u grupi B će biti sledeći:

1. Hrvatska

2. Španija

3. Litvanija

4. Argentina

5. Brazil

6. Nigerija

Tako bi i Hrvatska i Litvanija izbegle Amerikance na putu ka eventualnom finalu, a poslali bi upravo Argentinu na ''Drim tim''. Hrvatska bi u tom slučaju igrala protiv Srbije, dok bi Litvanija igrala sa Australijom u četvrtfinalu.

Šta vi mislite o ovome? Da li verujete da bi Hrvati kalkulisali kako bi išli na Srbiju u četvrtfinalu?

(Telegraf.rs)