RG: Ana počistila Per za plasman u treće kolo 6:2, 6:2

Najbolja srpska teniserka ostvarila prvu pobedu u karijeri nad Izraelkom, sledeća protivnica Italijanka Erani

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je savladala Izraelku Šahar Per 2:0, po setovima 6:2, 6:2, za manje od sat vremena igre.

Početak meča nije obećavao pošto je neugodna Izraelka već na otvaranju oduzela servis Ani, pošto je iskoristila prvu ukazanu brejk loptu. Ipak, ni Per nije briljirala na servisu, pa je Ana osvajanjem uzastopnih osam poena ekspresno preokrenula rezulata na 2:1 u svoju korist. Ana je oduzela i naredni servis Izraelki a vrlo brzo povela i 5:1 i tako 55. teniserki sveta jasno stavila do znanja da joj neće dozvoliti da je pobedi i četvrti put.

Na svaki drugi servis Izraelke, Ana je agresivnim stavom već bila u terenu i fantastično reternirala. Zato i ne čudi što je Per uspela da osvoji samo jedan poen na svoj servis. Ivanovićeva se u završnici seta malo opustila i dozvolila Izraelki da vrati brejk, ali se vrlo brzo trgla i  ponovo uzvratila za vođstvo od 1:o u setovima.

Drugi set je mirno počeo, ali je ubrzo sigurna Anina igra donela i dva brejka za vođstvo od 4:1. Neumoljivim forhendom je osvajala vinere, pa je iskoristivši prvu od tri vezane meč lopte ostvarila prvu pobedu nad Izraelkom u njihovom četvrtom dvoboju, za šta joj je bilo potrebno manje od sat vremena igre.

Protivnica srpske teniserke u trećem kolu biće Italijanka Sara Erani koja je u drugom kolu bila bolja od Amerikanke Melani Oudin 6:2, 6:3.

(Telegraf.rs)