Brutalno iskreno pismo Isinbajeve: Ovo je pravi razlog zašto sam suspendovana sa Olimpijskih igara!

Jedna od najpopularnijih ruskih sportistkinja ne može da se pomiri sa odlukom IAAF-a da ne bude u mogućnosti da se takmiči u Brazilu

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva oglasila se porukom na svom profilu na Instagramu, gde je iskazala revolt zbog odluke IAAF-a da ne može da nastupi u Riju na Olimpijskim igrama.

>>> Šta Đoković kaže o suspenziji ruskih atletičara?

Ona je otkrila i šta je pravi razlog njenog izostanka sa Igara, a to je činjenica da nije trenirala i živela van Rusije, iako je potpuno čista kada je u pitanju njena istorija na antidoping testiranjima.

- Dragi prijatelji, danas je konačno postalo jasno zašto mi IAAF nije dozvolio da se takmičim u Riju. Smejaćete se, ali ne bi bilo smešno da nije tužno. U VADA i MOK nije bilo nikakvih pretenzija kada sam ja bila u pitanju.

- IAAF me ima na doping istoriji i znaju da sam čista i poštena i cela moja karijera je dokaz za to. Jedini problem bio je to što sam u poslednje dve godine živela i trenirala u Rusiji. To je apsurdno!

- Morala sam da pobegnem od porodice i trenera da bih mogla da se takmičim u Riju. Na primer, za Dariju Klišinu nema problema, samo zato što je poslednje tri godine trenirala u Americi, a ja nisam mogla jer sam bila u Risiji.

- Na konkretno pitanje predsedniku IAAF-a, Sebastijanu Kou, zašto i iz kojih razloga ignoriše moje pitanje zašto ne mogu da idem u Rio, još uvek nema odgovora. Ponovo pitam, možda i poslednji put šta je razlog mog odstranjivanja.

- Ja ne želim da odustanem i da prihvatim takvu nepravednu i kukavičku odluku IAAF-a protiv mene. Ako postoji još jedna šansa da nastupam u Riju, želim da je iskoristim. hvala svima na podršci - napisala je Isinbajeva.

(Telegraf.rs)