Zvezda i Voša baš nemaju sreće, nikad jači timovi u Ligi Evrope (potencijalni rivali)

UEFA će u petak ujutru skratiti spisak potencijalnih rivala od kojih zastaje dah

Ludogorec je bio najbolja prilika za Crvenu zvezdu da se domogne nekog grupnog evropskog takmičenja u Evropi - Ligu šampiona ili Ligu Evrope!

Pobeda bi značila da je LE već u džepu, dok bi crveno-bele jedan dvomeč delio od grupne faze LŠ.

Ovako, ostala je još jedna šansa da se srpski šampion domogne Lige Evrope. U petak od 13.00 časova počinje žreb za plej-of LE, a Zvezda će biti u nepovlašćenom šeširu. To znači da bi na Marakanu mogli da dođu velikani kao što su Šahtjor, Olimpijakos, Anderleht, Fenerbahče i drugi.

Isto je i sa Vojvodinom koja je u četvrtak veče savladala Dinamo iz Minska rezultatom 2:0 i tako drugi put uzastopno obezbedila plej-of.

UEFA će u petak ujutru skratiti spisak potencijalnih rivala (Eurosport 1), a dok se to desi svi ovi imaju šansu da se sastanu sa najtrofejnijim srpskim klubom, ali i sa Vojvodinom:

- Šahtjor, Olimpijakos, Anderleht, Fenerbahče, Sparta iz Praga, PAOK, BATE Borisov, Slovan Liberec, Midtjiland, Krasondar, Panatinaikos, AZ Alkmar, Makabi Tel Aviv, Austrija Beč, Sent Entjen, Vest Hem, Maribor, Gent, Genk, Sasuolo, Karabag i Rapid iz Beča.

Beogradski i novosadski crveno-beli su donekle imali i sreće jer su u 3. kolu učešće završili povlašćeni klubovi kao što su Lil, Spartak Moskva i Herta!

Podsetimo, u Ligu Evrope su se direktno plasirali: Šalke, Zenit, Junajted, Bilbao, Inter, Fjorentina, Braga, Standard Lijež, Selta, Fejenord, Majnc, Cirih, Sautempton, Nica, Zorja i Konjaspor.

Očekuje se još 10 timova koji ispadnu u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i 22 kluba od gore navedenih iz kvalifikacija za LE.

(Telegraf.rs)