Bibić se hrabro borio, ali je ostao bez medalje u Poljskoj! (VIDEO)

Naš mladi atletičar zauzeo 11. mesto u jakoj konkurenciji na SP za starije juniore

Na Svetskom prvenstvu za starije juniore/ke u Poljskoj, perspektivni srpski atletičar Elzan Bibić nije uspeo da osvoji medalju u finalnoj trci na 1.500 metara.

U dosta sporoj trci, naš atletičar se držao do 1.200 metara, ali nije mogao da zadrži korak sa jakom konkurencijom. Bibić se takmičio kao jedan od najmlađih atletičara, i trku završio na 11. mestu, sa vremenom 3:51,58.

Zlato je pripalo Kenijcu Kumariju Takiju (3:48,63).

Podsećamo da je Bibić kvalifikacionu trku završio na drugom mestu u svojoj grupi sa rezultatom 3:47,72.

Bibić je prošle nedelje osvojio zlatnu medalju na juniorskom Evropskom prvenstvu na 3.000 metara, a nekoliko dana kasnije je postavio novi juniroski državni rekord trke na 800 metara.

KONAČAN PLASMAN

SP se održava u gradu Bidgošću, a našu zemlju predstavlja ukupno šest atletičara.

Prvog dana Prvenstva na stazu je izašla Jelena Grujić koja je uspela da se kvalifikuje u polufinale na 400m sa preponama sa rezultatom 59.79, što je ujedno i njen lični rekord. Ona je trčala u prvoj kvalifikacionoj grupi, u kojoj je zauzela peto mesto, tako je među 24 najbrže dospela rezultatom.

Milica Gardašević takođe je uspela da se kvalifikuje u finale skoka udalj, kada je u kvalifikacijama koje su održane jutros skočila 5.85 metara i našla se među 12 najboljih takmičarki. Finale skoka udalj očekuje nas u petak od 19.25h.

Zorana Grujić je nažalost u kvalifikacionoj trci na 800m diskvalifikovana zbog gaženja linije na stazi, iako je po plasmanu prošla u polufinale, dok Dina Ćosić nije uspela da prođe dalje u bacanju koplja te je svoje takmičenje završila na 39.mestu sa rezultatom 42.84m.

(Telegraf.rs)