Da li će još jedan trofejni srpski košarkaški trener u penziju?

Svetislav Pešić je nedavno operisao koleno, a čega ga još jedna operacija, ali na drugom, tako da je pitanje da li će raditi i naredne sezone ili planira da se povuče

Proslavljeni košarkaški trener Svetislav Pešić (66) operisao je koleno pre nekoliko dana i trenutno se oporavlja. Međutim, kako saznajemo njega čeka još jedna operacija kolena, ovoga puta levog.

>>> Pešić se uzbudio: Zbog sudija 99 posto napuštam nemačku košarku!

S obzirom da trenutno nema klub, jer se razišao sa Bajernom, pitanje je da li će popularni Kari ovu sezonu odmoriti ili će definitivno otići u penziju poput Dude Ivkovića.

>>> Nemoj da vidim egzibicije na granici cirkusa: Najbolje izjave i potezi Karija Pešića dok je vodio Zvezdu! (VIDEO)

Pešić je podsetimo, tokom ove sezone izjavio, nezadovoljan suđenjem i odnosnom prema klubu i njemu u Bundesligi, da će na kraju otići u penziju.

- Na kraju sezone napuštam nemačku košarku, siguran sam 99%. Imampredivnu ženu i dvoje unuka. Ne  treba mi ovo - rekao je Pešić pre nekoliko meseci.

Međutim,kasnije je dodao da će o svemu odličiti na kraju sezone. S obzirom na to da je operisao koleno pitanje je koliko će biti spreman da nastavi rad sledeće sezone, pa je možda u opciji i pauza od pola godine ili godinu dana.

Pešić je jedan od retkih trenera koji je osvajao Ligu šampiona (kasnije Evroligu) kao igrač i kao trener. Vodio je Bosnu, Albu, Keln, Romu, Barselonu, Đironu, Crvenu zvezdu, Bajern Minhen,

Sa selekcijom Nemačke (1993) i Jugoslavije (2001) bio je šampion Evrope, a prvak sveta je bio 2002. sa selekcijom Jugoslavije. Treba istaći i da je vodio zlatnu juniorsku generaciju jugoslovenske košarke 1986 godine u Bormiu gde je osvojio titulu prvaka sveta. Za tu generaciju su igrali Saša Đorđević, Vlade Divac, Dino Rađa, Toni Kukoč, Nebojša Ilić, Luka Pavićević i drugi.

(Telegraf.rs)