Heroj Portugalije otkrio strašnu porodičnu tajnu: Otac mi je u zatvoru zbog ubistva!

Momak koji je doneo Portugaliji titulu šampiona Evrope iza sebe ima teško životno iskustvo

Fudbaler Portugalije koji je svojoj reprezentaciji golom doneo titulu šampiona Evrope nije imao lako detinjstvo, a porodičnu tajnu otkrio je u intervjuu portugalskoj televiziji.

>>> Portugalski junak: Ronaldo mi je rekao da ću dati gol

Eder, fudbaler Liona, otkrio je da je njegov otac osuđen na 16 godina zatvora zbog ubistva svoje supruge.

- Otac je u zatvoru, još od moje 12 godine. Kada je moja maćeha umrla, on je osuđen za njeno ubistvo. Mislim da je osuđen na 16 godina - rekao je Eder, koji je nastupao i za Svonsi.

Momak je rođen u Gvineji Bisao, i sa dve godine se preselio sa svojom majkom u Portugaliju, gde je već živeo njegov otac. Profesionalnu karijeru započeo je 2008. godine u Akademici, u univerzitetskom gradu Koimbra.

- Od tog momenta sam otišao u Akademiku, i počeo da zarađujem dosta novca. Stekao sam uslove da putujem u Englesku i da ga posećujem u zatvoru. Svaki put kad sam bio na odmoru, odlazio bih da ga posetim - rekao je napadač.

Njegovo puno ime je Ederzito Antonio Masedo Lopez. Dok je igrao za Svonsi uspeo je da sakrije istinu o svom ocu.

U Premijer ligi je odigrao 15 utakmica pre nego što je prosleđen Lilu na pozajmicu. Francuski klub je potom otkupio njegov ugovor.

Već sa osam godina je napustio roditeljski dom i otišao u internat kako bi se školovao.

- Nisam baš odrastao sa porodicom. Odrastao sam u školi. To je bilo doboro za mene. Pomoglo mi je da odrastem i postanem čovek kakov i jesam, a to je i doprinelo mojoj fudbalskoj karijeri - rekao je 28-godišnji fudbaler, koji ima dosta članove familije.

- Sestra mi studira u Vulverhemptonu, a imam još jednu sestru koja već duže vreme radi u Engleskoj. Brat mi živi u Portugaliji, ali imam porodicu svuda - rekao je Eder.

(Telegraf.rs)