Vimbldon ne pamti veći skandal: Pretio sudiji da će urinirati na terenu jer mu nije dala pauzu! (FOTO)

Sramotne scene na meču trećeg kola muškog dubla

Za takav turnir kao što je Vimbldon viđena je jako neprijatna scena na meču trećeg kola muškog dubla, na kom je britansko-kanadaska kombincija Džoni Maraj i Adim Šamasin savladala urugvajsko-španski tandem Pablo Kuevas-Marsel Granoljers - 6:3, 4:6, 6:4, 3:6, 14:12.

Petosetni maraton od skoro četiri sata na Terenu broj sedam obeležio je protest i svađa poraženih sa sudijom ,Francuskinjom Aurelijom Tourte, koja im nije dozovolila pauzu za toalet pri rezultatu 9:8 u petom setu.

Kuevas je u tad zapretio da će urinirti u praznu konzervu za loptice pod peškirom, a sudija ga je opomenula za nesportsko ponašanje.

Nedugo potom je izrekla i drugu opomenu nakon što je Kuevas deganžirao lopticu sa terena nakon dve vezne duple servis greške, i oduzevla im poen dodelivši Maraju i Šamasinu, što im je omogućilo trostruku meč loptu.

Kuevas i Granoljers su potpuno pobesneli, i odbili su da nastave meč. Seli su na svoje stolice dok su ih protivnici zbunjeno gledali. Čak deset minuta je trajao njihov bojkot i rasprava s orgnizatorom, sve dok im nije zaprećeno novim oduzimanjem poena - tada su Urugvajc i Španac ustali i ubrzo izgubili meč.

Nakon rukovanja su nastvili da protestuju, a sudija je morala uz pomoć pratnje da ode dok je Granoljers besneo na nju.

On je najavio formalnu žalbu na suđenje.

- Ona je lagala, mislila je da je tačno nešto što nije - rekao je teniser, koji nije hteo detaljnije da objašnjava "jer mu je engleski loš".

Maraj je pokušao to da ispriča iz svog ugla.

- Bio je neki problem sa nekakvom konzervom ili slično. Stvarno ne znam. Mislim da sudija nije držala meč pod kontrolom. Pokušala je da im kaže da treba da nastave meč, ali oni nisu hteli. Bili su vrlo ljuti, nisu hteli da igraju.

- Nikad nije dobro da vidite tako nešto. Morate da poštujute sudije i organizatore, bez obzira šta se dešava na meču. Ako mislite da je sudija doneo loše odluke, morate da izađete na kraj s tim i nastavite dalje. Pogotovo na turniru poput ovog. Treba da se ponašate najbolje što možete - rekao je Maraj, da bi Šamasin dodao:

- U tom momentu kad je meč prekunut, i ja sam stvarno morao do toaleta jer smo čekali.

(Telegraf.rs)