ĐORĐEVIĆ: Štimac je srce ove ekipe! Hteli smo pre vremena da se dopadnemo publici (VIDEO)

Selektor Đorđević posebno nahvalio centra Crvene zvezde

Počelo je loše i završilo je loše, ali je košarkaška reprezentacija Srbije između toga držala čas Portorikancima i pobedila ih sa 87:81 u prvom meču kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

To je potvrdio i selektor Aleksandar Đorđević.

- Počelo smo nervozno, to je razumljivo. Kasnije smo nogo bolje zaigrali u odbrani i skoro 35 minuta smo branili taj njihov pik en rol. Našli su način da nas napadnu preko Ramosa u reketu, ali smo se izborili s njim. To je odlika pravog tima - rekao je Đorđević i dodao:

>>> BEOGRAD VIDEO MOĆNE KOŠARKAŠE: Orlovi tek u finišu dozvolili Portoriku da dođe do daha (FOTO)

- Loš ukus ostavlja jedino taj loš finiš utakmice koju smo dobili ''samo'' šest razlike. Holand se razigrao i posle smo samo želeli da privedemo utakmicu kraju. Analiziraćemo ovaj meč dobro.

- Portoriko je ekipa koja svakako želi na Olimpijske igre, dok imaju Aroja, igrača sa 37 godina u timu.

Osvrnuo se Đorđević i na publiku.

- Kako mi igramo bolje tako i publika može bolje da navija. Osetila se ta podrška u momentu kada smo pogodili neke bitne šuteve. Hteli smo pre vremena da se svidimo publici, umesto da igramo korak po korak - jasan je bio selektor.

O Jokiću...

>>> Atmosfera na utakmicama Srbije vs atmosfera na Zvezdi i Partizanu: Kako ih Kalinić poredi (VIDEO)

- Jokić je igrač sa enormnim talentom koji sjajno čita akcije u napadu. Mora još malo da doradi u odbrani. Izuzetno je školovan, zna košarku i to mu je pomoglo da se što brže uklopi u našu igru. Na jedan dobar način je stupio u reprezentaciju.

Posebno je Đorđević pohvalio Štimca.

- Ne bih potcenio ulogu Štimca u pobedi. On je srce ove ekipe. Na poziv mi je rekao ''Nemoj uopšte da me zoveš, samo si mogao da mi pošalješ poruku i ja sam tu'' - rekao je Đorđević.

(Telegraf.rs)