Kruševac odličan organizator Balkanskog prvenstva: Bibić oborio državni rekord!

Osim što se Srbija pokazala još jednom kao odličan organizator i domaćin, pokazala je i da imamo mlade talentovane šampione

Prvo međunarodno atletsko takmičenje na novom stadionu u Kruševcu "Radomir Mićić Miče" okupilo je oko 500 atletičara iz 15 zemalja Balkana.

Takmičenje su otvorili Jelena Milovanović, zamenica gradonačelnika grada i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković.

Atletski klub Kruševac je uz pomoć ASS-a napravio odlično takmičenje. Nadamo se da će se u ovom gradu nakon uspešno organizovane Balkanijade za mladje juniore/ke, svake godine održati jedan atletski miting.

Po vrelom danu i sjajnim uslovima "pljuštali" su državni rekordi u subotu u Kruševcu kao i medalje naših atletičara. Osim što se Srbija pokazala još jednom kao odličan organizator i domaćin, pokazala je i da imamo mlade talentovane šampione.

Na 3.000m, naša zemlja pokupila je obe najsajnije medalje. Elzan Bibić, daleko ispred svih ponovo je oborio juniorski državni rekord sa rezultatom 8:16,86, dok je Tamara Mićević istrčala trku za 10:19,68.

Još jedan nacionalni rekord postavljen je u štafeti 4x100m u sastavu: Mandić, Đurović, Jorgić, Stojanović, sa rezultatom 42,19 i osvojenim drugim mestom.

Foto: Promo

(Telegraf.rs)