Lazović u Mađarskoj: Bivši napadač Partizana potpisao za Videoton!

Lazoviću je ovo deveti klub u karijeri

Fudbalsko putešestvije iskusni srpski napadač Danko Lazović (33) nastavio je u Mađrskoj.

Bivši fudbaler Partizana i brojnih evropskih klubova potpisao je ugovor sa vicešampionom naših severnih komšija Videotonom.

Lazović je bio bez kluba prethodnu polusezonu jer zbog administrativne greške nije mogao da igra za ljubljansku Olimpiju.

- Pre svega bih želeo da se zahvalim Videotonu što me je angažovao. Sa nekim prijateljima koji su igrali u Mađarskoj razgovarao sam o fudbalu ovde i saznao sam da je na vrlo visokom nivou. Svi su mi rekli samo pozitivne stvari o mađarskoj ligi, i o Videotonu. Na kraju krajeva, o mađarskom fudbalu najbolje svedoče i dobre igre reprezentacije na aktuelnom Evropskom prvenstvu, o kojima se priča i kod nas u Srbiji.

Lazović kaže da ga je u Videoton privukla ambicija mađarskog kluba, koji će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv moldavske Zaije, a u drugom protiv boljeg iz duela Čukarički - Ordabaši.

- Želeo sam da nastavim karijeru u klubu koji ima visoke ambicije. Tokom pregovora sam video da su ljudi iz Videotona postavili visoke ciljeve i to me je na kraju opredelilo da potpišem ugovor. Nažalost, proteklih šest meseci nisam igrao iz administrativnih razloga, ali bez obzira na pauzu u odličnoj sam formi i verujem da ću to pokazati i navijačima.

(Telegraf.rs)