ŽREB (teniserke) Ani lakše nego Jeleni, Bojanina (ne)moguća misija

Ivanovićevoj lak žreb do osmine finala, Jelena juri prvu pobedu na šljaci, Jovanovska već na startu na Radvansku

Najbolje tri srpske teniserke saznale su put na Rolan Garosu. Ana Ivanović igraće protiv kvalifikantkinje, Jelena Janković protiv Patrisije Majr-Ahlajtner, a Bojana Jovanovski će se suprotstaviti Agnješki Radvanskoj na startu Rolan Garosa.

Ivanovićeva je postavljena za 13. favoritkinju turnira, a prva protivnica će joj biti neka od devojaka iz kvalifikacija. U drugom kolu naša najbolje plasirana teniserka će igrati protiv bolje iz duela Šahar Per (Izrael) - Stefani Duboa (Kanada), dok bi joj u trećem kolu najverovatnije protivica bila nova "kraljica" nižerazrednih WTA turnira na šljaci Sara Erani iz Italije. Ukoliko se plasira u osminu finala, Ana Ivanović će najverovatnije igrati protiv treće teniserke sveta Agnješke Radvanske.

Jelena Janković takmičenje započinje kao tek 19. favoritkinja, što joj je naslabiji plasman na Gren Slem turnirima još od Rolan Garosa 2006. godine, kada nije ni bila među nosiocima. Njena protivnica biće Austrijanka Patrisija Majr-Ahlajtner, trenutno 82. teniserka sveta.

Ukoliko najzad upiše pobedu na šljaci ove sezone, Jelena će u drugom kolu čekati bolju iz meča između Kazahstanke Ksenije Pervak i Amerikanke Varvare Lepčenko, inače dve Ruskinje. U trećem kolu moguća protivnica je Franćeska Skijavone (14), kao i još tri takmičarke sa polufinalom Gren Slem turnira u karijeri - Kimiko Date-Krum, Janina Vikmajer i Cvetana Pironkova. Plasman u osminu finala za Jelenu bi najverovatnije značio okršaj sa Čehinjom Petrom Kvitovom...

Najteži posao imaće Bojana Jovanovski, koja će već u prvom kolu igrati protiv Agnješke Radvanske (3). Ako Bojana napravi veliko iznenađenje i izbaci Radvansku, i u drugom kolu bi je očekivala "nemoguća misija" u vidu Venus Vilijams.