Đorđević: Utakmice Srbije i Francuske su pune takmičarskog naboja

Selektor košarkaša tvrdi da odbrana ostaje zaštitni znak nacionalnog tima

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Francusku u Parizu 79:77 u prvoj prijateljskoj utakmici uoči kvcalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Selektor Aleksandar Đorđević zadovoljan je zalaganjem igrača.

- Iako rezultat nije bio u prvom planu, veoma je važno početi pripreme pobedom i to protiv ovakvog protivnika. Prikazali smo našu prepoznatljivu odbranu i čvrstu timsku igru i tim elementom mogu da budem veoma zadovoljan. Naravno, ima još mnogo prostora za napredak i na tome ćemo raditi narednih dana. Mislim da su svi igrači koji su ulazili u igru dali značajan doprinos timskom učinku - rekao je selektor dodajući:

- Odbrana ostaje zaštitni znak ovog tima. Čim smo počeli sa takmičarskom odnosom u defanzivi i agresivnim čitanjem protivnikove igre, došlo smo i do napadačkog učinka. Uspeli smo da rasporedimo minute na sve igrače koji su ulazili u igru. Jedino je Bogdanović, zbog Teodosićevog izostanka, morao da odigra nešto više minuta nego što smo planirali, ali je zato pružio možda i svoju najbolju partiju u dresu reprezentacije.

Meč je bio pravi takmičarski, kapiten Miloš Teodosić je dobio tehničku, a debitant Nikola Jokić isključen je nakon sukoba sa Aleksisom Ažinsom.

- Mislim da su utakmice između Francuske i Srbije uvek ispunjene takmičarskim nabojem i da se uvek, bez obzira na to da li je utakmica pripremna ili takmičarska, ide na pobedu. Ovo je bila lepa uvertira i dobar poziv za naše navijače za još jedan duel ovih timova u subotu u Beogradu - rekao je Đorđević.

Srbija i Francuska u subotu uveče od 21 sat u KOMBANK areni igraju novi prijateljski meč.

(Telegraf.rs)