PLJUŠTE ČESTITKE POLITIČARA: Novače, ti si ponos Srbije! Novakova pobeda kao za SAD odlazak na Mesec!

- Svaka čast legendo! Čestitam ti na istorijskom uspehu kojim si potvrdio da si najbolji teniser svih vremena! - naveo je ministar

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas najboljem svetskom teniseru Novaku Ðokoviću osvajanje istorijske titule na Rolan Garosu.

SAD SI UZ'O PARIZ, NOVAČE! Đoković osvojio Rolan Garos i 12. gren-slem!

- Svaka čast legendo! Čestitam ti na istorijskom uspehu kojim si potvrdio da si najbolji teniser svih vremena! Ti si ponos Srbije i verujem da ćeš nam i prvo srpsko olimpijsko zlato u tenisu upravo doneti ti! - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Aleksandar Šapić oglasio se na Tviteru:

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pridružio se čestitkama na osvajanju jedine grend slem titule koja mu je nedostajala - Rolan Garosa.

- Poštovani Novače, To je to! Veličanstveno i neponovljivo! Čini mi izuzetnu čast da Vam čestitam zasluženo osvajanje titule na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu. Danas ponosno dižete tako dugo očekivani šampionski pehar namenjen pobedniku Rolan Garosa, jedini koji je nedostajao u riznici Vaših trofej - poručio je Vučić u čestitki.

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima, Vučić je istakao da je Ðoković strpljivom igrom, odvažnim nastupima i hrabrim odlukama, uz uvek dužno poštovanje prema svakom protivniku, osvojio sva četiri grend slem turnira i pridružio se sedmorici veličanstvenih, koji su postigli taj uspeh. - Odavno ste prešli granice naše zemlje i postali svetski šampion, ali nikada niste zaboravili svoje korene. Uvek i u svakoj prilici ponosno i na dostojanstven način predstavljate svoju zemlju, i na terenu i van njega. Hvala Vam u ime građana Srbije! - istakao je Vučić. Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, čestitao je Novaku Ðokoviću osvajanje Rolan Garosa, i na društvenim mrežama, ali i saopštenjem.

- Vaša istorijska pobeda, srpska himna u čast najboljeg na Rolan Garosu ispunila je ponosom svakog od nas - istakao je Nikolić u čestitki. On je Novaku zahvalio za sve radosti koje godinama donosi građanima Srbije, saopštila je Služba za saradnju s medijima Predsednika Republike. - Hvala Vam, jedinstveni Novače, za sve radosti koje nam godinama donosite. U ime građana Srbije čestitam Vam pobedu i istorijski uspeh - naveo je predsednik.

Na Tviteru se oglasio i Branko Radujko:

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je, u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime, najboljem teniseru sveta Novaku Ðokoviću osvajanju Rolan Garosa.

- Osvajanjem ovog gren slem trofeja još jednom ste potvrdili da se najbolji teniser na svetu. Sjajnom igrom i fantastičnom pobedom svim ljubiteljima sporta, i u Republici Srpskoj, priuštili ste nezaboravne trenutke i sve nas koji za Vas navijamo još jednom učinili ponosnim i srećnim. Želim Vam puno sportske sreće, uspeha i pobeda - navodi se u čestitki predsednika Republike Srpske, saopšteno je iz njegovog kabineta.

I Majkl Devenport pridružio se čestitkama putem svoj Tviter naloga:

(Telegraf.rs / Tanjug)