Čavić, Stjepanović i Higl zvezde na Evropskom prvenstvu

EP u plivanju počinje danas u Debrecinu, a brojna srpska reprezentacija želi da da se domogne još neke vize za Olimpijske igre

Malo više od dva meseca pre starta Olimpijskih igara, nesumnjivo najvažnijeg sportskog događaja u 2012. godini, najbolji plivači Evrope imaju priliku da pokažu formu. Novo, 31. LEN prvenstvo Starog kontinenta startovalo je u mađarskom Debrecinu.

Naravno, ovo će biti i kvalifikaciono takmičenje za odlazak u London. U Mađarsku je stigao rekordan broj takmičara - 570, a samo će Italijani imati njih 49. Srpska reprezentacija, predvođena Miloradom Čavićem i Nađom Higl, odavno je u Debrecinu spremna za takmičenje.

Većina naših plivača ima "B" norme, dok su sigurni za London Čavić i Lenđer (100m delfin), Stjepanović (200m delfin) i Higlova (200m prsno). Šansu za "A" normu i odlazak na OI imaju još Čaba Silađi (100m prsno), Miroslava Najdanovski (50 i 100 slobodno), ali muška štafeta 4x200m slobodno.

Već danas, prvog dana Prvenstva, u bazenu će biti Đorđe Marković, Velimir Stjepanović i Srđan Šorak na 400 slobodno. Petar Petrović pliva 100 leđno, Silađi 100 metara prsno, dok će osim štafete 4x100 metara slobodno (postoji mogućnost da se odjavi zbog zgusnutog rasporeda) polufinale u disciplini 50 delfin tražiti Čavić i Lenđer.

(D. J.)