Juniori Zvezde protiv Real Madrida za finale Evrolige!

Crveno-beli moraju da pobede sa 13 poena razlike aktuelnog šampiona da bi se plasirali u drugo uzastopno finale. Ili minimalna pobeda, ali da Ritas izgubi

Juniorska selekcija KK Crvena zvezda Telekom nakon poraza od ekipe Lijetuvos Ritasa (77:70) na finalnom turniru juniorske "ANGT" Evrolige u Berlinu, na pravi način je odgovorila ubedljivim trijumfom protiv domaćina, Albe.

Crveno beli su pobedili rezultatom 85:68 (13:15, 21:20, 23:15, 28:18) a predvodio ih je sjajni Boriša Simanić sa 25 poena.

Posle dva dana takmičenja Zvezda, Lijetuvos i Real Madrid imaju po pobedu i poraz i zato će utakmice trećeg kola između Zvezde i Real Madrida odlučiti finalistu.

Meč je na programu u 13 sati a Zvezda mora da pobedi sa 13 poena razlike, jer je sa 7 poena izgubila od Lijetuvos Ritasa, dok je Real dobio Litvance sa dva poena.

Praktično Lijetuvus Ritas će u finale ako Zvezda dobije Real sa manje od 13 poena. Doduše, može da se dogodi i da Ritas izgubio od Albe i u tom slučaju Zvezdu u finale vodi bilo kakva pobeda nad Realom.

Što se tiče druge grupe, drugi srpski klub Mega je doživela dva poraza od Barselone i od Žalgirisa.

(Telegraf.rs)