Atletiko je mašina za mlevenje favorita: I Bajern kapitulirao u Madridu! (FOTO)

Posle Barselone, fanatična ekipa Dijega Simeonea savladala još jednog "projektovanog" finalistu Lige šampiona

Ono što radi madridski Atletiko definitivno ne može niko.

Igrati u kratkom roku sa Barselonom, pa sa Bajernom, dva toliko superiorna tima i oba pobediti bez primljenog gola je nešto zaista vredno najvećeg poštovanja.

Atletiko Madrid je postao mašina za mlevenje favorita!

Ekipa Dijega Simeonea savladala je Bavarce rezultatom 1:0 u prvoj utakmici drugog polufinala Lige šampiona na "Visente Kalderonu".

Strelac jedinog gola bio je Saul Niguez posle veleslaloma kroz odbranu Bavaraca u 11. minutu!

Bilo je to sve što se tiče onog "konkretnog" sa meča, ali ne i jedino vredno pomena u taktičkom nadmudrivanju dva vrhunska tima.

Gosti su, preko Alabe, pogodili prečku, Atletiko preko Toresa stativu iz jedine prave šanse domaćeg tima u drugom poluvremenu, koje je u potpunosti obeležila terenska dominacija Gvardiolinog sastava.

Atletikov defanzivni zid je izdržao ogroman pritisak u periodu igre kada su Bavarci imali posed blizu 80 procenata. Da je neka druga ekipa bila naspram njih, verovatno da bi dva-tri gola bila realnost u takvom odnosu snaga, ali fanatizam igrača Atletika kroz koje kao da je prožet duh Dijega Simeonea je nekad neverovatan.

Bajernu je ovo bio tek četvrti meč ove sezone na kojem nije dao gol, a Atletiku već 13. duel od poslednjih 15 u Ligi šampiona na kojem je sačuvao mrežu!

Trenutak odluke dogodio se  11. minutu. Nije bilo mnogo onih koji bi se kladili da će gol u ovako "tvrdom" meču "pasti" posle solo akcije, i to kakve!

Saul Nigez je krenuo u slalom, provukao se između Alkantare i Alonsa, ušao u šesnaesterac, tamo varkom tela prevario i Alabu i onda savršeno preciznom "kiflom" pogodio stativu, od koje se lopta odbila u gol. To ni jedan super golman kakav je Nojer nije mogao da dohvati.

U nastavku meča, sa protokom vremena, Bajern se konsolidovao, pa udario najsnažnije u drugom poluvremenu.

Bio je to period najveće dominacije koja je pretila da slomi kičmu Madriđanima. Oblak, jedan od junaka pobede, bio je na velikim iskušenjima. Pretili su gosti sa svih strana, uglavnom sa distance. Najbliži golu bili su u 54. minutu kada je "raketa" Alabe uzdrmala prečku. Pokušavali su Vidal, Martinez (glavom posle kornera, veoma blizu), ali je svaki put Oblak bio nesavladiv.

Prvi put kada su igrači Atletika došli do daha od pritiska Bavaraca - mogli su da im zadaju težak udarac.

U 76. minutu kontru je poveo Grizman, proigrao Toresa, a ovaj, majstor kakav je, genijalnim udarcem savladao Nojera, ali je lopta pogodila stativu. Na nju je natrčao Koke, čiji je pokušaj zaustavio nemački golman.

Do kraja meča videli smo striktnu i disciplinovanu defanzivu Atletika i nove pokušaje gostiju, doduše ne onako snažne kao do tada. Ipak, Oblak nije smeo ni da trepne zbog permanentne opasnosti koja je bila prisutna. I udarce Benatije i Vidala u nadoknadi vremena je krotio, i bio je to znak da "Kalderon" krene da slavi.

Foto: Tanjug/AP

 

Atlético Madrid - Bayern Munich tonight pic.twitter.com/jjOlKf0dZh

ATLETIKO MADRID - BAJERN 1:0 (1:0)

(Saul 11)

ATLETKO: Oblak - Huanfran, Himenez, Savić, Filipe Luis - Gabi, Augusto Fernandez, Saul (od 85’ Parti), Koke - Tores, Grizman.

BAJERN: Nojer - Lam, Havi Martinez, Alaba, Bernat (od 77’ Benatija) - Ćabi Alonso, Vidal, Tijago Alkantara (od 70’ Miler) - Koman (od 64’ Riberi), Daglas Kosta, Levandovski.

(Talegra.rf)