Goreće Sicilija u borbi za opstanak, Laciju nije pomogao gol Đorđevića! (VIDEO)

Palermo zabeležio važnu pobedu u borbi za opstanak protiv direktnog konkurenta

Fudbaleri Palerma pobedili su na gostovanju Frozinone sa 2:0 u utakmici 35. kola italijanske Serije A. Sicilijanci su u direktnom duelu u borbi za opstanak ostvarili prvi trijumf u šampionatu posle tačno tri meseca.

>>> Jovetić sam pobedio Udineze u istorijskom meču Serije A (VIDEO)

Strelci za Palermo bili su iskusni Alberto Ðilardino u 56. i Aleksandar Trajkovski u 92. minutu. Palermo se tri kola pre kraja i dalje nalazi u opasnoj zoni sa 32 boda, koliko ima i Karpi na 17. mestu, sa dva boda više od Frozinonea.

>>> Za Ginisa: Palermo promenio devet trenera u istoj sezoni?!

Između te tri ekipe će se do kraja voditi velika borba, pošto je Verona već prežaljena na začelju, a Udineze je sa šest bodova više van domašaja.

Fudbaleri Sasuola na putu su da naprave pravu senzaciju i obezbede plasman u Evropu naredne sezone. Tome ih je značajno približila pobeda na gostovanju protiv Torina gde su slavili sa 3:1.

Laciju nije pomogao gol Filipa Đorđevića, koji je zatresao mrežu već u 3. minutu meča. Preokrenuli su golovima Fernanda i Dijakitea. Važan doprinos za pobedu ekipe iz Đenove dao je srpski fudbaler Nenad Krstičić, koji je zabeležio asistenciju kod gola Fernanda.

Borijelo je golom u 55. minutu doneo pobedu Atalanti, koja je izdržala i sa igračem manje od 75. minuta izdržala protiv Kijeva.

Serija A, 35. kolo:

Subota:

Inter - Udineze 3:1

(Jovetić 36, 75, Eder 90+6 - Tero 9)

Nedelja:

Frozinone - Palermo 0:2

(Đilardino 56, Trajkovski 90+2)

Bolonja - Đenova 2:0

(Đakerini 12, Flokari 63)

Sampdorija - Lacio 2:1

(Fernando 20, Dijakite 79 - Đorđević 3)

Torino - Sasuolo 1:3

(Peres 7 - Sansone 2, Peluso 75, Trota 90+4)

Atalanta - Kijevo 1:0

(Borijelo 55)

Ponedeljak:

Roma - Napoli 15.00

Verona - Milan 17.00

Karpi - Empoli 19.00

Tabela: