Novi napadi na Đokovića po pitanju dopinga

Predsednik Svetske antidoping agencije (WADA) Dik Paund istakao da je Novakov stav po pitanju dopinga u tenisu jako naivan

Još se nije stišala hajka od strane američkog Vašington posta i njhovih napada na Novaka Đokovića, a nastavljeni su novi udari na najboljeg tenisera sveta.

Zašto baš sada kada dominira u svetu belog sporta, jasno je. Niko ne želi da gleda apsolutnu dominaciju Srbina.

>>> Novak odgovorio Mariju o dopingu, a britanskim medijima se nije svideo njegov stav

Sada se oglasio i predsednik Svetske antidoping agencije Dik Paund koji je istakao da je Đokovićeva izjava da nema dopinga u tenisu naivna.

- Da, to je Lens Armstrong pristup. "Nisam nikada bio pozitivan i zbog toga sam čist". To je pogrešno. Mislim da je to dublje nego što većina ljudi misli -rekao je Paund.

>>> Đoković: Armstrong je sramota za sport

Čitava priča oko dopinga počela je od izjave Endija Marija, koji je, besan zbog svojih sve češće slabih igara istakao da pojedini teniseri igraju iznova i iznova mečeve koji traju šest sati.

- Igrao sam protiv nekih tenisera i pomišljao: ’Nikako da padnu’ ili “Izgleda da se ne umara nimalo“. Da li sam ikada sumnjao da se neko dopinguje? Jesam. Čuješ glasine.

- Zato što u tenisu igrači mogu mnogo da napreduju u određenim udarcima ako poboljšaju tehniku.

- Sa fizičke strane ipak, ako vidiš da neko igra mečeve od šest sati iznova i iznova i ne pokazuje znake umora, onda bi pomnije to pogledao (možda je aludirao na Novaka, koji ga je više puta pobeđivao posle maratona) - rekao je Mari i tako započeo polemiku.

(Telegraf.rs)