Istorijska dilema na Marakani od koje zavisi Liga šampiona!

Štednja ili rizik sa skupim pojačanjima - ovo se stavlja pred UO crveno-belih pred letnji prelazni rok i kvalifikacije za Ligu šampiona

Crvena zvezda je na korak od osvajanja šampionske titule, koju bi mogla da ''overi'' u narednih nekoliko kola. Već uveliko svi u klubu i navijači razmišljaju o koraku dalje - kvalifikacijama za Ligu šampiona.

O tome je pred novinarima pričao i sportski direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, koji je otkrio i da će Upravnom odboru staviti na na razmatranje pravac u kome bi klub trebalo da ide kada je u pitanju pokušaj napada Lige šampiona.

>>> Terzić okrivio Grobare i policiju za haos na derbiju!

Terzić nije siguran da bi dosadašnja praksa štednje i dovođenje igrača bez obeštećenja sa maksimalnom platom od 20.000 evra mesečno. Ima dilemu da li bi umesto toga klub trebalo da kupi nekoliko igrača od milion igrača. Tu temu će staviti i na dnevni red Upravnog odbora, posle čega će biti jasni potezi kluba u prelaznom roku.

- Moramo sami sa sobom da raščistimo šta želimo. Nije tajna da strance plaćamo 20.000 evra mesečno, to je limit. Da li možemo da uđemo u Ligu šampiona uz takva ulaganja?

Ili moramo da dovedemo četiri igrača od po milion evra, kao što radi Dinamo iz Zagreba. A sudarićemo se sa ''nekim'' Dinamom. Stavio sam ovu temu na dnevni red Upravnog odbora Crvene zvezde - rekao je Zvezdan Terzić.

>>> Zvezda ostaje bez planiranog pojačanja

Terzić već neko vreme skautira igrače. Pominju se napadač Veliton iz Mersina, kao i štoper Kajzerija Marko Simić, ali Terzić još uvek ne želi da govori javno o imenima. Nema sumnje da bi za Velintona bilo potrebno izdvojiti veliki novac, nešto slično ovome što je Terzić pomenuo i što će predložiti na UO.

Uključite se i vi u javnu raspravu povodom ove teme. Crvena zvezda prema poslednjim informacijama ima dug oko 37-38 miliona evra. Ulazak u Ligu šampiona sigurno bi značajno popravio finansije kluba.

Ipak, bez većeg ulaganja teško je domoći se grupa najelitnijeg takmičenja. To sa sobom nosi rizik novog zaduživanja i porasta duga u slučaju neuspeha.

Velika dilema je pred rukovodstvom Zvezde. Pokušajte da im date savet u komentarima. Šta je najbolji put za Zvezdu?

(Telegraf.rs)