Bobi igra i u plej-ofu: Mamuze ''izbušile'' Grizlije za 2:0 u seriji (VIDEO)

Boban Marjanović i u plej-ofu dobija određenu minutažu, a solidno ju je iskoristio u drugom meču u seriji protiv Memfisa

Favoriti su slavili u drugim utakmicama NBA plej-ofa koje su bile na programu između utorka i srede. San Antonio je demolirao Memfis sa 94:68, a ubedljiva je bila i Atlanta protiv Bostona sa 89:72, pa su tako obe ekipe povele sa po 2:0 u seriji i iskoristile domaći teren u prve dve utakmice.

Sparsi su pokazali totalnu nadmoć nad Grizlisima i u drugoj utakmici plej-ofa, a ubedljiva prednost pred početak četvrte četvrtine omogućila je treneru Gregu Popoviču da odmori nosioce ekipe. Oldridž, Lenard, Parker, Dankan i Grin nisu imali potrebe da igraju u poslednjoj deonici.

To je dobrim delom iskoristio Pati Mils, koji je i bio najefikasniji na utakmici sa 16 poena. Dvocifreni su bili još Lenard sa 13 i Oldridž i Martin sa po 10 poena.

Deo minutaže dobio je i Boban Marjanović, koji je na terenu proveo šest minuta i za to vreme postigao četiri poena. Za dva je šutirao polovično (jedan od dva), a sa penala je bio siguran (2/2).

Kod Memfisa su jedini dvocifreni bili Toni Alen sa 12 i Zek Rendolf sa 11 poena. Naredni meč igra se u petak u Memfisu.

Atlanta je uz odličnu odbranu i dobro šutersko veče Kajla Korvera savladala Boston sa 89:72 i tako sa 2:0 ide u goste Seltiksima za naredne dve utakmice.

Korver i Horford su bili najefikasniji sa po 17 poena, dok su Tig i Sefološa postigli po 13, odnosno 12 poena.

Malo je raspoloženih igrača bilo u Bostonu i jedini vredan pomena jesu Ajzea Tomas sa 16 i Amir Džonson sa 14 poena.

Rezultati

Istok

Klivlend – Detroit 1:0

Atlanta – Boston 2:0 (89:72)

Toronto – Indijana 1:1

Majami – Šarlot 1:0

Zapad:

Golden Stejt – Hjuston 2:0

L. A. Klipers – Portland 1:0

San Antonio – Memfis 2:0 (94:68)

Oklahoma – Dalas 1:1

(Telegraf.rs)