Čović isprozivao Izraelce: Vi ste Makabi, a ko smo mi?

Predsednik Zvezde sarkastično se obratio čelnicima izraleskog tima i isprozivao ih posle ne ulaska u TOP 16

Košarkaški klub Makabi poslednjih nedelja vrši neverovatnu medijsku invaziju na Crvenu zvezdu. Skoro svaki dan se pojavljuju informacije plasirane preko njihovih pulena, novinara koji važe za dobro obaveštene, da je izralski klub zainteresovan za igrače Zvezde.

Tako se brujalo o tome da Makabi odvodi Kvinsija Milera, Stefana Jovića i Maika Cirbesa i nudi im dosta novca za ugovor. Zbog toga se oglasio i predsednik Zvezde Nebojša Čović kome smetaju igre Makabija dok crveno-beli igraju plej-of Evrolige.

>>> Čovića ponele emocije u Moskvi: Sa tribina zahtevao tajm-aut ili tehničku za igrača CSKA? (VIDEO)

Čović je aludirao na to da je Makabi potrošio milione evra ove sezone a nije ušao ni u TOP 16 fazu, pa se setio poruke njihovih navijača od prošle sezone kada je Zvezda gostovala u Tel Avivu. Tada su oni napisali "Mi smo Makabi, a ko ste vi"

>>> MILER O MAKABIJU: Nema dogovora, Crvena zvezda je moje srce!

- Ako tako treba da se igra evropska košarka i da se ponaša neko ko je bacio ogromne pare ove godine, ugrožavajući sve druge klubove, to je nedostojno takvog imena.

- Oni su Makabi, a ko smo mi? E sad smo videli ko su oni, jer njihovog sportskog direktora i predsednika smo primili da gledaju naše utakmice, a oni su to iskoristili da vrbuju naše igrače. Pa mi smo ljudi sa obrazom, a oni neka vide šta će. Žao mi je što pojedini nasednu na takve provokacije -rekao je Čović za "Blic"

On je dodao da postoji vreme kada se razgovara sa igračima, a ne za vreme dok igraju bitne utakmice za svoj klub.

- Sećam se da se to dogodilo već Zvezdi u prošlosti, ali to nije korektno od klubova koji tako rade, niti od onih koji u tome učestvuju. Postoje igrači kojima ističu ugovori, ali verujem da će posao odraditi do kraja dok su u Zvezdi. Posle toga je normalno menjati klubove, ali nas čeka kraj plej-ofa Evrolige, pa plej-of ABA lige i domaće prvenstvo - podsetio je Nebojša Čović.

(Telegraf.rs)