PRIPREME ZA DERBI U TOKU: Gde je Tomić vodio igrače, i ko je došao na Zvezdin trening?

Večiti derbi broj 151 igra se u subotu od 18 časova

Završne aktivnosti pred 151. Večiti derbi su u toku. U Ljutice Bogdana i Humskoj se na određene načine pripremaju za novi okršaj dva najveća srpska kluba, koji se sastaju u prvom kolu plej-ofa.

Možda bismo baš ove subote mogli da vidimo još bolji i neizvesniji derbi u odnosu na prethodni jubilarni, s obzirom da su crno-beli znatno podigli formu od februara.

Njihov niz bez poraza traje upravo od 150. derbija, tako da će Zvezda dočekati svog najvećeg rivala u znatno boljem raspoloženju.

Trener Partizana Ivan Tomić je zbog toga nastavio sa praksom - odveo je igrače i stručni štab na ručak u jedan od poznatijih restorana na Banovom brdu.

Na drugoj strani Topčiderskog brda, podršku su igrači Miodraga Božovića dobili pola sata pred trening.

Dešavalo se i pre da legendarni Dragan Džajić obiđe ekipu, porazgovara i da neke važne savete igračima pred neki važan duel, a derbi je takav uvek, bez obzira na bodovno stanje na tabeli.

Onaj koji ima najviše derbija u svojim nogama, a ujedno je i u odličnoj golgeterskoj seriji je Saša Ilić. Dok postoji mišljenje da su "nekada davno igrači Partizana i Zvezde vodili rat na terenu, a potom išli na piće", proslavljeni kapiten crno-belih svedoči da toga i dalje ima.

- Poštujemo se, družimo, bitno je da u tih 90 minuta daš maksimum, u žaru borbe sve je dozvoljeno, ne daj Bože samo nekoga da povrediš. Sećate li se koliko sam imao duela sa Dejanom Ilićem, tukli smo se tokom utakmice, nekoliko dana posle odemo na piće. E, tada pričamo anegdote - izjavio je Ilić, koji je priznao da je dosta nervozan bio zbog dešavanja na prethodnom derbiju.

- U ozbiljnim sam godinama da mi se to dešava, ali naboj, emocije nekad čak ni ja ne uspem da iskontrolišem. Hoću da budem pozitivan, pomognem saigračima da se pokažu u lepom svetlu - naglasio je Ilić, koji je izrazio nadu da će sudije u subotu od 18 časova biti "nevidljive".

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)