Olsen saopštio spisak fudbalera za EP

Trener reprezentacije Danske ostavio mogućnost da do 29. maja pozove još tri fudbalera

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Morten Olsen saopštio je spisak od 20 igrača za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

Na spisku se nalaze napadač Sanderlenda Niklas Bendtner, igrač sredine terena Ajaksa Kristijan Eriksen i Danijel Ager iz Liverpula, a Olsen je ostavio mogućnost da do 29. maja pozove još tri fudbalera.

Reprezentacija Danske će igarti u B grupi zajedno sa selekcijama Holandije, Nemačke i Portugala.

Pored glavnog igrača tima, u reprezentaciju je pozvan veteran Denis Romedal, koji je imao problema sa povredom butine, kao i član Rome Simon Kjer i Vilijam Kvist iz Štutgarta.

Danska je 1992. godine postala prvak Evrope, pošto je u finalu pobedila Nemačku sa 2:0, a na kontinentalni šampionat je došla naknadno, umesto Jugoslavije, kojoj nije dozvoljeno da se takmiči zbog sankcija.

Golmani: Tomas Sorensen (Stouk), Stefan Andersen (Evijan).

Odbrana: Lars Jakobsen (Kopenhagen), Mihael Silberbauer (Jang Bojs), Simon Busk Poulsen (AZ Alkmar), Danijel Vas (Evijan), Simon Kjer (Roma) , Danijel Ager (Liverpul), Andreas Bjeland (Nordsjeland).

Sredina terena: Vilijam Kvist (Štutgart), Kristijan Poulsen (Evijan), Niki Zimling (Briž), Jakob Poulsen (Midtjiland), Lase Šone (Najmehen), Kristijan Eriksen (Ajaks).

Napad: Denis Romedal (Brondbi), Tobijas Mikelsen (Nordsjaeland), Majkl Kron-Deli (Brondbi), Tomas Kalenberg (Evijan), Niklas Bendtner (Sanderlend).

(Tanjug)