Volfsburg protiv Reala priredio najveće iznenađenje Lige šampiona, Remi PSŽ-a i Sitija (VIDEO)

Glavobolje za Zinedina Zidana pred revanš na Bernabeu, biće sve otvoreno u duelu PSŽ-a i Sitija u Mančesteru

Najveće iznenađenje u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona napravili su fudbaleri Volfsbugra koji su pobedili Real na svom terenu sa 2:0!

U drugom meču u Parizu, u derbiju arapskih miliona bilo je 2:2 gde Pari Sen Žermen nije uspeo da savlada Siti, iako je imao više od igre, plus je i promašio penal, koji je dosudio srpski sudija Milorad Mažić.

PARI SEN ŽERMEN - MANČESTER SITI 2:2

(Ibrahimović 41, Rabio 58 - De Brujne 38, Fernandinjo 73)

PARI SEN ŽERMEN: Trap - Urijer, Silva, Luiz, Maksvel - Rabio, Mota, Matuidi - Di Marija, Kavani, Ibrahimović.

MANČESTER SITI: Hart, Sanja, Mangala, Otamendi, Kliši - Fernandinjo, Fernando, Nacas, De Brujne, Silva, Aguero.

Počelo je žestoko u Parizu od samog starta. Domaćini su želeli da što pre dođu do prednosti i agresivno su napadali od starta. Došlo je i do prve gužve u kaznenom prostoru kada je Matuidi pao posle jednog duela. Tražili su penal igrači Sitija, ali je Mažić procenio da nije bilo osnova za tako nešto.

Samo nekoliko minuta kasnije srpski arbitar je pokazao na belu tačku za Pari Sen Žermen, nakon što je David Luiz pao u kaznenom prostoru. Ibrahimović je preuzeo odgovornost, ali mu je Hart odbranio penal.

Gosti iz Mančestera su se opredelili za defanzivniju taktiku. PSŽ je napadao, a Siti vrebao šanse iz kontri. Upravo takvu sačekali su u 38. minutu kada je Kevin De Brujne iskoristio situaciju jedan na jedan sa Trapom i šokirao Park Prinčeva.

Radost Sitija trajala je svega tri minuta, pošto je Ibrahimović iskoristio veliki kiks Fernandinja na ivici kaznenog prostora. Brazilac nije čuvao leđa nakon što je dobio loptu od Harta. Kada je shvatio ko je iza njega pokušao je spoljnom da prebaci loptu na drugu stranu, ali je ona pogodila Ibrahimovića u nogu i završila je u mreži.

Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme, a na krilima izjednačenja u prvom, PSŽ je nastavio da napada i u drugom poluvremenu. Napadi su se isplatili u 58. minutu, kada je Rabio iskoristio odbijenu loptu posle šuta Kavanija i doneo preokret.

Siti se nije predavao i petnaestak minuta kasnije je uspeo da izjednači preko Fernandinja, koji se iskupio za kiks u finišu prvog poluvremena. Iskoristio je smušenost u odbrani Parižana nakon centaršuta Bakarija Sanje i plasirao je loptu u mrežu sa oko šest metara.

VOLFSBURG - REAL MADRID 2:0

(Rodrigez 18 pen, Arnold 25)

VOLFSBURG: Benaljo - Vierinja, Naldo, Dante, Rodrigez - Luiz Gustavo, Gilavugi - Enrike, Arnold, Draksler - Širle.

REAL MADRID: Navas - Danilo, Pepe, Ramos, Marselo - Modrić, Kasemiro, Kros - Bejl, Ronaldo, Benzema.

Kakav šok u Nemačkoj za Real! Volfsburg je za 25 minuta preko Rodrigeza i Arnolda došao do 2:0 na svom terenu. Real je prvi propustio izglednu šansu, pošto je Benzema imao zicer, ali mu je Benaljo odbranio. Prethodno je već u 2. minutu Ronaldu poništen gol zbog ofsajda.

Nisu Madriđani iskoristili šanse, a onda je usledio šok! Najpre je sa bele tačke Rodrigez pogodio za vođstvo od 1:0, a zatim je samo sedam minuta kasnije Maksimilija Arnold posle jedne kontre duplirao prednost za delirijum u Volfsburgu.

Real je do kraja pokušavao da ugrozi Nemce, ali nije uspeo. Promašivali su šanse Bejl, Ronaldo i ostali igrači kraljevskog kluba. Igrači Volfsburga su se povukli posle toga i pokušali su iz kontri da postignu i treći gol. Mreže su ipak mirovale do kraja meča, a pred Realom je sada veoma težak zadatak u revanšu na Santjago Bernabeu.

Problem za Zidana je i povreda Benzeme, koga je u 41. minutu zamenio Hese.

(Telegraf.rs)