Murinjo: Mesijevi golovi ništa ne vrede, "Zlatna lopta" ide Ronaldu!

Trener Real Madrida smatra da je njegov pulen zaslužio nagradu najboljeg igrača sveta ispred asa Barselone

Žoze Murinjo je uspeo da sa Realom prekine dominaciju Barselone, ali tu se ne zaustavlja. Sada želi da prekine i individualnu dominaciju Lea Mesija.

Argentinac je godinama najbolji igrač sveta, ali Murinjo smatra da je došlo vreme da njegov pulen Kristijano Ronaldo skine Mesija s vrha. Tu podrazumeva osvajanje "Zlatne lopte", koja je prethodne tri godine završavala u rukama napadača Barselone.

- Ronaldo mora da dobije "Zlatnu loptu", ne zbog toga što je najbolji strelac Reala, već što njegovi golovi imaju vrednost i doneli su titulu. Sa druge strane, Mesi je postigao 50 golova, ali nisu vredeli ničemu, baš kao što ni prošle sezone Kristijanova 42 gola nisu donela titulu. Ronaldo nije osvojio Zlatnu kopačku, ali moraju da mu daju "Zlatnu loptu" - kategoričan je Murinjo.

Portugalac se osvrnuo na tek završenu sezonu u kojoj je njegov tim oborio dva rekorda.

- Iako smo ranije osvojili titulu, kada se već ukazala šansa da obaramo rekorde, imali smo veliki motiv da to i učinimo. Real je ukupno osvojio 32 titule, ali ova generacija će ostati upamćena kao najbolja i teško će nas neko u budućnosti nadmašiti. Bilo je jako teško, zato što smo za rivala imali ekipu koju neki smatraju najboljom na svetu - smatra Murinjo.