Savez dostavio krivične prijave za dva sumnjiva meča!

Srpska kuća fudbala poručuje da će u narednom periodu nastaviti i intenzivirati tesnu saradnju sa nadležnim državnim organima

Fudbalski savez Srbije saopštio je da je Tužilaštvu dostavio krivične prijave na osnovu prikupljenih i dobijenih podataka od nadležnih organa UEFA, a na osnovu sumnji u regularnost utakmica 26. kola Super lige Spartak - OFK Beograd (2:1, Subotica, 12. mart 2015) i osmine finala Kupa Srbije iz tekuće sezone OFK Beograd - Donji Srem (5:0, Beograd, 2. decembar 2015).

"U cilju otkrivanja počinilaca nameštanja fudbalskih utakmica i zaštite integriteta fudbala, FS Srbije će u narednom periodu nastaviti i intenzivirati tesnu saradnju sa nadležnim državnim organima. Napominjemo da u ovoj fazi istražnog postupka FS Srbije neće komentarisati slučaj," ističu iz Kuće fudbala i zaključuju:

"S tim u vezi, organi FS Srbije će na osnovu skupštinske odluke formirati Etički komitet, a koji će na temelju javno izraženih sumnji sankcionisati klubove i pojedince umešane u neregularnost takmičenja".

Podsetimo, sredinom marta se pojavila informacija da je UEFA obavestila FSS da postoji osnovana sumnja da je utakmica Spartak - OFK Beograd nameštena.

I jedan i drugi klub su demantovali takva saznanja.

(Telegraf.rs)