Ivana Španović na prijemu kod premijera Vučića (FOTO)

Atletičarka je iskoristila priliku da u ime Atletskog saveza Srbije uruči posebnu plaketu Predsedniku Vlade

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je najbolju srpsku atletičarku Ivanu Španović povodom fantastičnog uspeha osvajanja srebrne medalje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu.

U pratnji sa njom podjednako zaslužan za njen uspeh bio je trener Goran Obradović, kao i ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

>>> Ivanina frizura im je bila trn u oku, ali je sve nadmudrila genijalnim potezom i stigla do srebra

Premijer Vučić čestitao je Ivani Španović osvajanje medalje, obaranje nacionalnog rekorda i postizanje istorijskog rezultata u ženskoj konkurenciji u disciplini skok u dalj, s obzirom na to da je skok od 7,07 metara deveti rezultat svih vremena.

On je dodao da se nada da će napori Vlade Srbije, koja je finansirala izgradnju nove Atletske dvorane u Beogradu, u potpunosti obezbediti finansijska sredstva za pripreme svih atletičara i omogućiti isplatu nagrada za postignute rezultate u najkraćem roku, i da će predstavljati dodatni podstrek i motivaciju u olimpijskoj godini koja je najvažnija u karijeri svakog sportiste.

>>> Španović: Još jedna medalja, to mi je najvažnije

Ministar Udovičić je, čestitajući na izuzetnim rezultatima i osvojenim medaljima, poželeo Ivani da ostvari svoj cilj osvajanjem zlatne medalje u Riju.

Španovićeva je iskoristila priliku da u ime Atletskog saveza Srbije uruči posebnu plaketu Predsedniku Vlade, za veliki doprinos razvoju srpskog sporta i zahvalila se na ogromnoj podršci koju ima od države.

(Telegraf.rs)