Venger dobio ''ponudu koja se ne odbija'': Biće to potpuno novi Arsenal ako je prihvati!

Čelnici ''Tobdžija'' dali su svom treneru dva izbora - ili će promeniti način poslovanja, ili će spakovati kofere i napustiti Emirejts

Arsen Venger se nalazi pred strahovitim pritiskom navijača Arsenala posle još jedne neuspešne sezone koja će, ukoliko ne bude nekog veleobrta u završnici Premijer lige, biti bez trofeja.

Nedostatak pehara poslednjih godina doveli su navijače londonskog kluba do frustracija, a sa tribina se sve češće može čuti nezadovoljstvo upereno prema treneru koji je punih 20 godina faktički postao simbol kluba.

>>> Arsen Venger razočaran zbog navijača: Napušta Arsenal posle 20 godina?

Prema najnovijim informacijama koje su plasirali ostrvski mediji, uprava kluba je Vengeru stavila dve opcije. Ili će promeniti način poslovanja i ''odrešiće kesu'' umesto da forsira mlade talente, ili će na kraju sezone napustiti klub.

Arsenal je poslednjih godina, najviše zahvaljujući Vengerovom metodu rada, više stvarao a manje trošio u odnosu na gotovo sve velike evropske klubove, koji su se rasipali novcem, pa sada imaju debeli plus kada su u pitanju finansije.

Zbog toga Venger ima snažnu podršku uprave, ali i poljuljano poverenje kod navijača, kojima novac koji klub zarađuje ništa ne znači, već traže trofeje. Toga je svesna i uprava, pa je Vengeru ponudila da u letnjem prelaznom roku potroši čak 200 miliona evra na pojačanja.

Venger je tokom letnjeg prelaznog roka doveo samo Petera Čeha, i potrošio je najmanje novca u Premijer ligi na tranfsere. Sada će na raspolaganju imati više novca od bilo kog drugog kluba, kako bi ekipu pripremio za osvajanje najvećih trofeja.

Prve želje su Zlatan Ibrahimović, Gonzalo Iguain, Pol Pogba, Toni Kros i Džon Stons. Takođe, Venger bi bio suočen sa odlaskom prve zvezde tima, pošto bi Mesut Ozil trebalo da se vrati u Španiju.

Ostaje da vidimo kako će Venger reagovati na ovu ''ponudu koja se ne odbija'', pošto je u prošlosti zabranjivao bilo kome da se meša u transfer politiku. Ukoliko to ovoga puta ne dozvoli, napustiće Arsenal.

(Telegraf.rs)