PLJUŠTALI REKORDI! Ronaldo i Real pomerili granice španskog fudbala (VIDEO)

Sa 121 postignutim golom i 100 osvojenih bodova, Madriđani pomerili granice španskog fudbala, Kristijano uspeo da svakom od 19 rivala u ligi zatrese mrežu!

Real Madrid je još pre dva kola osvojio titulu u Španiji, a večaras je i definitivno potvrdio da je zaslužio da se nađe na vrhu. Predvođeni neverovatnim Kristijanom Ronaldom, Madriđani su poobarali nekoliko rekorda španskog fudbala.

Madriđani su fenomenalnu sezonu u Primeri završili ubedljivim trijumfom nad Majorkom 4:1, i tako oborili dva rekorda španskog prvenstva. Sa ukupno 121 golom u sezoni "kraljevići" su oborili rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni Primere. Takođe, sa ukupno osvojenih 100 bodova, postali su najefektivniji šampion u istroiji Španije, jer niklada niko pre njih nije sakupio toliko bodovni saldo.

Postignut je i jedan individualni rekord. Golom protiv Majorke, Kristijano Ronaldo je stigao do konačnog bilansa od 46 pogodaka u sezponi, ali je postao i jedini u istoriji koji je pogodio mrežu svakog od 19 rivala u šampionatu. Zanimljivo, to mu nije bilo dovoljno za titulu najboljeg strelca, popularnog Pićićija, jer je Leo Mesi postigao četiri gola više i osvojio Zlatnu kopačku Evrope.