Navijač Dortmunda umro tokom meča: Stadion zanemeo, pa nikad emotivnije zagrmeo (VIDEO)

Tragedija se dogodila tokom utakmice u kojoj je Borusija savladala Majnc sa 2:0, ali su i pored pobede svi navijači domaće ekipe tužni napustili stadion

Borusija Dortmund je nastavlja poteru za Bajernom na vrhu Bundes lige, pošto je u 26. kolu savladala Majnc sa 2:0 na svom terenu golovima Marka Rojsa i Šinđija Kagave.

Ipak, nažalost, rezultat je na ovoj utakmici bio u drugom planu, pošto je tokom meča od srčanog udara preminuo jedan navijač Borusije.

To je i klub potvrdio preko razglasa, a zatim je usledila gromoglasna pesma ''You ll'' never walk alone'', koju su navijači Borusije takođe preuzeli kao svoju nezvaničnu himnu, koja je ovoga puta otpevana nikada emotivnije u čast preminulog navijača.

Predsednik Borusije Dr Rajnhard Raubal se oglasio posle meča i uputio saučešće porodici i prijateljima tragično nastradalog navijala.

- U ime Borusije Dortmund izražavam saučešće porodici i onima koji su poznavali našeg nastradalog navijača. Naše misli su sa vama.

- Rano sam dobio informacije o tome šta se dogodilo i više nisam mogao da pratim dešavanja na meču ni da se koncentrišem. Reakcija publike je bila veoma spontana kada su otpevali ''You ''ll never walk alone''. Pokazali su poštovanje i tugu koju su osetili u tom trenutku - rekao je Raubal.

Što se tiče utakmice, Rojs je doveo Milionere u vođstvo u 30. minutu nakon odlične asistencije Gonzala Kastra, koji ga je dubinskom loptom ''spojio sa golom'', a Rojsu nije bilo teško da matira protivnika i donese Dortmundu prednost.

Konačan rezultat postavio je Šinđi Kagava nakon asistencije Obamejanga u 73. minutu, kada je samo ispružio nogu i preusmerio loptu u mrežu.

Bundes liga, 26. kolo:

Petak:

Herta – Šalke 2:0

Subota:

Menhengladbah – Ajntraht 3:0

(Štindl 36, Rafael 53, Dahu 79)

Hanover – Keln 0:2

(Bitenkur 43, 61)

Hofenhajm – Volfzburg 1:0

(Kramarić 3)

Ingolštat – Štutgart 3:3

(Hartman 4, Leki 56, Lekano 61 – Kostić 9, Rup 79, Didavi 84. penal)

Darmštat – Augzburg 2:1

(Vrančić 12, Vagner 40 – Fulner 63, Finbogason 89. penal)

Bajern – Verder 5:0

(Alkantara 9, 90, Miler 31, 65, Levandovski 86)

Nedelja:

Leverkuzen – Hamburger 1:0

(Ekdal 18. ag)

Dortmund – Majnc 2:0

(Rojs 30, Kagava 73)

Tabela:

Bajern 66, Dortmund 61, Herta 45, Menhengladbah 42, Šalke 41, Majnc 40, Leverkuzen, Volfsburg 37… Verder 27, Ajntraht 24, Hofenhajm 24, Hanover 17.