JORDAN KAMP okupio najbolje mlade košarkaše Evrope (FOTO)

Među deset najperspektivnijih dva igrača iz Srbije

Pod pokroviteljstvom Jordan brenda, proteklog vikenda u Zagrebu održan je jubilarni deseti Jordan Brand Classic internacionalni kamp za najbolje mlade košarkaše Evrope. Cilj ovog kampa bio je selektiranje deset najboljih igrača koji će se takmičiti u finalnoj utakmici u Brooklyn-u, 15. aprila.

Tokom trodnevnog trening kampa, Jordan Brend okupio je 40 najperspektivnijih igrača iz Evrope, iz 21 različite zemlje, kako bi otkrio najbolje mlade internacionalne igrače. Kamp je obuhvatao kako treninge košarke i snage, tako i kondicione treninge i radionice usmerene ka unapređivanju samih veština sportista.

Poslednji dan kampa organizovana je All Star utakmica na kojoj je proglašeno deset najkorisnijih igrača među kojima su i dva mlada košarkaša iz Srbije, Filip Petrušev i Marko Pecarski, kao i Nikola Žižić iz Crne Gore, koji su se kao MVP igrači izborili i plasirali u finale internacionalne Jordan Brand Classic utakmice, sledećeg meseca u Brooklyn-u.

Ovim putem Filip i Marko pridružili su se prestižnoj listi bivših učesnika Jordan Brend Classic utakmice, kao što su Jonas Valanciunas (Toronto Raptors/Litvanija), Enes Kanter (Oklahoma Thunder/Turska), Nikola Mirotić (Chicago Bulls/Španija), Sergey Karasev (Brooklyn nets/Rusija), Mario Hezonja (orlando Magic/Hrvatska) i Marko Arapović (Hrvatska).

Jordan Brand Classic utakmicu takođe karakteriše regionalna New York Game i All-American Game, u kojoj učešće imaju najbolji mladi američki igrači i igračice.

Među učesnicima ove utakmice do sada bile su i neke od najvećih NBA zvezda kao što su Chris Paul, Carmelo Anthony, Blake Griffin, LeBron James i Kevin Durant.

(Telegraf.rs)