Gruvalo je u Londonu: Spektakularni golovi, crveni, preokret, šanse - i remi!

Arsenal poveo, Totenhem preokrenuo, ali ostao bez pobede u sjajnom derbiju "ljutih" rivala severnog Londona, na radost navijača Lestera

Bum-tras u Londonu!

Fudbaleri Totenhema i Arsenala odigrali su fenomenalan meč na "Vajt Hart Lejnu", završen ishodom koji najviše odgovara lideru na tabeli Lesteru - 2:2.

>>> Tuča navijača Totenhema i Arsenala: Huligani gađali konje, bilo je i krvavih glava (VIDEO) (FOTO)

Arsenal je u velikom derbiju severnog Londona poveo preko Ramzija, Totenhem je proekrenuo za dva minuta u drugom poluvremenu preko Aldervirlda i Kejna, a Sančez postavio konačan rezultat jednog od najboljih mečeva ove sezone u Premijer ligi.

Jer, sem golova, bilo je mnoštvo šansi, odbrana oba golmana, borbe, duela, uzbuđenja, drame, i dva prelepa gola.

Bilo je i crvenog kartona, koji je zaradio Kokelan na startu drugog poluvremena, pa Arsenal, baš zbog tog detalja, mora da bude zadovoljniji osvajanjem boda.

Situacija na tabeli je sada takva da Lester, uz meč više, ima dva boda više od "pevaca" i pet od ekipe Arsena Vengera.

>>> Umetnost fudbala: Remzijevo remek delo protiv Totenhema (VIDEO)

Arsenal je poveo posle retko viđene majstorije u režiji Arona Remzija koji je imao savršen tajming pre nego što ga je proigrao Belerin, a onda je vanserijskim potezom savladao Lorisa - petom!

Ako je prvo poluvreme moglo da se opiše kao sedeljka, drugo je bila žurka koju prepričavate godinama!

Burno je počelo: odbranom Ospine Kejnovog udarca, i da, to jeste bila odbrana iako je svakome nastadionu delovalo da je lopta prešla gol-liniju. Ali, "gol tehnologija" je rekla - nije gol! Tek koji centimetar je nedostajao da bude 1:1. Fortuna je tada pogledala goste.

Sa isključenjem Kokelana (dva žuta, drugi možda i prestrogo) kola su munjevito krenula nizbrdo po "tobdžije".

Posle crvenog, u roku od samo dva minuta Totenhem je preokrenuo!

Najpre je Aldervireld bio snalažnjiv u gužvi nakon kornera, da bi nedugo potom Ali iskoristio neshvatljivu neodlučnost tromog Mertesakera blizu korner zastavice, dodao loptu Kejnu, a ovaj postigao jedna od najleših golova u poslednje vreme. "Kifla" u dalji ugao Ospine. Savršenstvo!

I taman kada je Totenhem bio na putu da "dokusuri" velikog rivala, usledio je hladan tuš po "pevce". Savršeno dodavanje Belerina, hirurški preciznim udarcem u donji desni ugao Lorisa, u gol je pretvorio Aleksis Sančez  i tako prekinuo golgeterski post dug 11 mečeva.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Ospina je bio na mukama u dva navrata, nakon nespretne reakcije Gabriela, kada su centimetri delili goste od autoglola, i posle "hica" Eriksena pod samu prečku. Tada je  Ospina sjajno reagovao i odbio poslednji atak domaćeg tima.

Ostale rezultate i tabelu Premijer lige pogledajte >>> OVDE.

(Telegraf.rs)