Selektor omladinaca: Lijanko je budući "A" reprezentativac Srbije

Prvi "Brazilac" koji je zaigrao za neku od naših selekcija impresionirao stručni štab "orlića"

Nije trebalo mnogo novom omladinskom reprezentativcu Srbije da pokaže da je naš tim, sada ovaj mlađi, a u budućnosti i seniori, dobio jakog aduta.

Fudbaler Sao Paula Lijanko Evanđelista Vojinović je nova nada naše reprezentacije za fudbalsko "bolje sutra".

- Bio je odličan na terenu, dobili smo budućeg "A" reprezentativca - reči su selektora omladinaca Branislava Nikolića u razgovoru za Sportski žurnal.

>>> Vahid i Lijanko debituju za Srbiju!

S obzirom na to da je jezik i dalje najveća prepreka u komunikaciji sa novim saigračima, stručni štab je doneo jednu vrlo logičnu odluku da to popravi.

- Za sledeće akcije odbrambeni igrači su dovili zadatak da nauče nekoliko reči portugalskog, a on srpskog - kaže Nikolić.

Uz Lijanka je u Srbiji, pored njegovog oca, sve vreme prisutan i Dejan Rambo Petković koji mu stoji na usluzi tokom njegovog boravka u zemlji odakle je njegov deda davno "zapucao" za Brazil.

- Lijanko je odradio samo dva treninga sa nama. Prvi put je u Evropi, a ne samo u Srbiji. Za nejga je sve novo. Ima problema u komunikaciji sa saigračima, pa smo zato angažovali i prevodioca na portugalski - kaže selektor omladinaca.

Podsetimo, Lijanko je nedavno debitovao za Srbiju protiv Španije u prijateljskoj utakmici, a njegov kvalitet biće na najvećoj proveri od 24. do 29. marta kada omladince očekuju dueli protiv Crne Gore, Francuske i Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)