MALI: Kraljica atletika dobila svoj dom, UDOVIČIĆ: Srce mi je puno

Gradonačelnik Beograda i ministar omladine i sporta prisustvovali su otvaranju nove atletske dvorane na Banjici

Svečanosti povodom otvaranja Atletske dvorane prisustvoao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je oduševljen što je srpska atletika dobila novi dom.

Mali je ujedno i predsednik Organizacionog odbora dvoranskog Evropskog prvenstva, koje se naredne godine održava u Kombank Areni.

>>> ISTORIJSKI TRENUTAK: Tomislav Nikolić svečano otvorio Atletsku dvoranu!

- Atletika kao kraljica sportova konačno je dobila svoj dom. Sada možemo da se pozicioniramo kao najjači sportski grad, a dvorana daje sportistima i mnogim drugima vrhunske uslove za takmičenja koji ih čekaju. Ova dvorana dolazi u pravom trenutku, uoči Evropskog prvenstva u atletici sledeće godine, kako bismo napravili mnoge rekorde i uspehe. Gostima želim ugodan boravak u našem gradu - naveo je Mali.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da je ogromna privilegija, a i da mu je puno srce što se otvara hram atletike u Beogradu.

>>> JEVROSIMOVIĆ: Ispunjen je atletski san koji su sanjali mnogi pre nas

- Treći sport u Srbiji dobija svoju kuću i bazu, gde će novi šampioni krenuti stopama budućih šampiona, ali i onih čije smo rezultaate gledali širom otvorenih očiju. Imao sam priliku da razgovaram sa čovekom koji svojom vizijom predvideo da ovakvo zdanje treba da postoji u Beogradu, pokojnom Franji Nikoliću, on pretrčanim kilometrima utabao stazu, a tu su i rezultati šampiona poput Daneta Korice, Slobodana Brankovića, kao i svih onih šampiona koji danas obraduju najvećim rezulultatima, i nikad nismo sumnjali da će to napraviti - rekao je Udovičić i dodao:

- Najveći benefit jeste da atletičari ne moraju da idu u inostranstvo da bi se pripremali. Dobijaju svoju kuću i mesto odakle će kretati i gde će ih uvek dočekivati oni osmesi i ova deca zbog čega i gradimo. Brzina, istrajnost je nešto što će se ovde meriti. Za svakog pojedinca stoji ogroman tim i trud i rad, i svima se zahvaljujem koji su učestovavli u kompleksnosti objekta. Sad se uzima za primer u Evropi, ovo je objekat pred kojim ćemo dići glavu i s ponosom reći da smo iz Srbije. Nesebičnim radom ASS, ministarstva odbrane i ministarstva sporta pokazali smo da timskim radom možemo doći do dvorane. Nema izgovora za buduće uspehe i neuspehe, svi mogu da  iskorste dvoranu prilagođenu sportu, i da imamo nove šampione, svetske evropske medalje, pa i olimpijske medalje.

>>> Novak sa Jelenom i braćom došao na otvaranje atletske dvorane (FOTO) (VIDEO)

Posle otvaranja, u novoj dvorani se održava internacionalni miting "Serbia open", na kome učestvuju takmičari iz petnaestak zemalja.

Dvorana, kapaciteta 1.500 mesta, srpskim atletičarima biće na raspolaganju tokom cele godine.

Prostire se na 9.270 kvadratnih metara, ima četiri kružne staze dužine 200 metara, a unutrašnjost terena je predviđena za skok u dalj, skok s motkom, skok u vis i bacanje kugle.

(Telegraf.rs)