FORMULA 1: Alonso i Baton najbrži na treninzima u Španiji

Španac i Britanac briljirali, Fetel zabeležio dva druga mesta

Na prva dva treninga pred trku Velike nagrade Španije, najbolja vremena zabeležila su najpre "domaćin" Fernando Alonso na prvom, a potom i Britanac Dženson Baton na drugom treningu.

Ferarijev vozač je na prvoj probi na stazi "Katalunja" odvezao 20 krugova, a najbrži je ostvario u vremenu 1:24.430 minuta. U stopu ga je pratio vodeći u plasmanu Nemac Sebastijan Fetel iz Red Bula, zaostajući 0.378 sekundi. Treće mesto pripalo je Zauberovom Kamuiju Kobajašiju, a najviše krugova kompletirao je Kimi Raikonen, ali za njih 29 je uspeo samo da kasni za Alonsom 0.855 sekunde zauzevši tako deveto mesto. Mihael Šumaher iz Meklarena bio je šesti.

Na četvrtom mestu bio je Dženson Baton, koji se tada očigledno dobro pripremio za drugi trening. Meklarenov vozač je kompletirao 38 krugova, a najbrže je to uradio u vremenu 1:23.399 minuta. Ovo vreme je za 0.164 sekundi bolje od branioca titule Fetela, tako da je Nemac i na kasnijem treningu završio kao drugi. Za njima slede Niko Rozberg iz Mercedesa, Luis Hamilton iz Meklarena, Kimi Raikonen  i Romen Grožan iz Lotusa.

Ferarijevi piloti su zakazali jer je Alonso zauzeo 11. mesto, a sa njim i klupski kolega Felipe Masa sa 14. mestom.

U subotu se od 11.00 vozi treći trening, a od 14.00 kvalifikacioni. Trka Velike nagrade Španije na programu je u nedelju od 14.00.

(Telegraf.rs)