ISTORIJSKI TRENUTAK: Tomislav Nikolić svečano otvorio Atletsku dvoranu!

Svečano otvoren dom srpske atletike na Banjici, i ujedno prvi Internacionalni miting u Beogradu

Ceremonijom povodom prvog Internacionalnog mitinga u Beogradu ("Serbia open indoor meeting") zvanično je otvorena Atletska dvorana na Banjici.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zvanično je proglasio otvorenim takmičenje, nakon što su simbolično najmlađi atletičari iz Beograda istrčali jednu deonicu na stazi.

- Niko kao sportisti. Samo oni svoj uspeh vrednuju po stepeniku na postolju, samo oni proslavaljuju slušajući himnu. Ispunjavaju nas osećajima radosti i ponosa, svojom odgovornošću, posvešćenošću i ljubavlju podižu nas kada klonemo. Niko kao atletičari, osvajaju medalje ispod naše zastave, a do danas nisu imali dvoranu ni za trening, a kamoli za takmičenje. Ali rađaju se takva deca, pobeđuju i kad im nije pruženo, ali snaga za pobedu je u nama i ponosu koji osećamo pod zastavom pod kojom stojimo.

>>> MALI: Kraljica atletika dobila svoj dom, UDOVIČIĆ: Srce mi je puno

>>> JEVROSIMOVIĆ: Ispunjen je atletski san koji su sanjali mnogi pre nas

- Otvaramo prvu dvoranu u Srbiji, šest tdugih godina je trajala izgradanja sportskog simbola Srbije. Ovo je dokaz da dobra ideja povezuje dva ministarstva koja brinu o mladima. Hala je izgrađena po standardima Svetske atletske federacije, i jedna je od najprestižnijih u Evropi. Prevazišli smo zadate standarde i podigli lestvicu za one koji će graditi ovakve objekte. Važna je za sportsite i decu koja će otkrivati lepote kraljice sportova. Ovo je zbog dece koja su presekla traku, a najboljim atletičarima današnjice želim da se takmiče, postavljaju rekorde, šire misiju sporta i prijateljstva. Progalašavam otvorenim prvi "Serbia open indoor meeting".

>>> Novak sa Jelenom i braćom došao na otvaranje atletske dvorane (FOTO) (VIDEO)

Velikim angažovanjem Atletskog saveza Srbije i uz pomoć institucija Republike Srbije, završena je izgradnja atletske dvorane, koja je u funkciji i na raspolaganju srpskim atletičarima (reprezentativcima, članovima klubova i rekreativcima).

Atletska dvorana je pre svega trenažnog tipa i srpski atletičari sada će moći da treniraju 365 dana u godini, po najboljim mogućim uslovima.

Dvorana se prostire se na 9.270 kvadratnih metara, ima četiri kružne staze dužine 200m, a unutrašnjost terena je predviđena sa skok u dalj, skok s motkom, skok u vis i bacanje kugle. Na tribinama ima 1.500 sedišta, a parking može da primi 147 vozila.

(Telegraf.rs)