(VIDEO) Istorijski trenutak za srpski sport! 13 disciplina na otvaranju atletske hale! (FOTO)

Sve je spremno za prvi atletski miting u beogradskoj novoj dvorani. 15 stranaca uzelo učešće

Tri godine od početka radova, Beograd može da kaže ponosno da ima svoju atletsku dvoranu.

Svečanom konferencijom u Skupštini Beograda najavljeno je otvaranje "kuće kraljice sportova" koja će zvanično biti otvorena u utorak, kada bude bio održan prvi Serbian indoor miting, sa brojnim učesnicima iz zemlje i inostranstva.

- Veliki dan za srpski sport i za srpsku atletiku. Otvaramo dvoranu koja će biti krucijalna za srpski sport.

- Zahvaljujem se premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na velikoj pomoći u izgradnji ove dvorane. Hvala i vojsci Srbije i bivšem ministru odbrane Bratislavu Gašiću.

- Pozivam vas sve na otvaranje dvorane i na prvi Internacionalni atletski miting - poručio je Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije, na konferenciji u Skupštini grada Beograda.

Direktor mitinga, proslavljeni atletičar i srpski rekorder Dragutin Topić, imao je reči hvale za sve koji su pomogli da stignemo do ovog istorijskog trenutka za srpski sport.

- Hvala ministru Udovičiću, predsedniku Jevrosimoviću, ali i našim sportistima, Ivani, Asmiru, Bibiću itd. Želja nam je bila da se naši atletičari prikažu domaćoj publici. Da navijači vide prave šampione uživo i na delu - poručio je Dragutin Topić.

Takmičenje ce biti održano u 11 disciplina i dve revijalne.

- Imamo 15 sportista iz 15 zemalja Evrope i jednog Amerikanca. Na žalost, traži se karta više za ovaj događaj, a imamo samo 1.500 mesta - dodao je Topić.

ČINJENICE O NOVOJ HALI

4 kružne staze dužine 200 metara

147 parking mesta biće na raspolaganju

1.500 gledalaca može da primi nova hala

9.270 kvadratnih metara ima dvorana

(Telegraf.rs/D.S)