Glođović smrt za Partizan, a prozivala ga i Zvezda! (VIDEO)

Biće ovo zaista veliki ispit za sudiju iz Vrbasa, pogotovo jer je mnogo puta bio na udaru kritika zbog nekih svojih odluka

Dva dana pred jubilarni 150. Večiti derbi obelodanjeno je da najbolji srpski sudija Milorad Mažić neće suditi duel Partizana i Crvene zvezde, što je sa svojim pomoćnicima radio čak devet godina.

S obzirom da je procenjeno da naredni okršaj u subotu ne prati velika tenzija, doneta je odluka da se neko drugi dokaže u najvažnijem meču srpskog fudbala.

Taj neko je Vlado Glođović, 39-godišnji sudija iz Vrbasa, sa pomoćnicima Nemanjom Petrovićem i Urošem Stojkovićem.

GLOĐOVIĆ I PARTIZAN: 23 puta sudio, od toga su crno-beli 12 puta pobedili, pet puta bili poraženi, a šest puta remizirali.

GLOĐOVIĆ I CRVENA ZVEZDA: 11 puta sudio, od toga su crveno-beli sedam puta slavili, tri puta bili poraženi i jednom remizirali.

Biće ovo zaista veliki ispit za Glođovića, pogotovo jer je mnogo puta bio na udaru kritika zbog nekih svojih odluka. Na njegove odluke žalili su se i Zvezda i Partizan.

>>> Koji sudija je smrt za Partizan, a koji za Zvezdu? (VIDEO)

Prisetićemo se nekih.

1. NOVI PAZAR - PARTIZAN 1:1

Sudija Vlado Glođović odlučio je da prekine meč u 10. minutu pošto su pristalice Novog Pazara sa zapadne tribine pogodile petardom tadašnjeg trenera Partizana Marka Nikolića u grudi, ali je nakon tri minuta utakmica nastavljena.

- Pogrešio je Glođović što nije prekinuo meč u trenutku kada su našeg trenera pogodili petardom. Verujem da je imao instrukcije da tako sudi i očekujem od Sudijske komisije da se ozbiljno bavi njegovim propustima. Bilo je sudijskih grešaka, baš kao i na prethodnom našem meču u Novom Pazaru i zato planiramo da izdamo saopštenje o tome – rekao je tadašnji predsednik Partizana Dragan Đurić.

Na istom meču, sudija Glođović dao je crveni karton strategu Nikoiću nakon što je poništen pogodak Vladimira Volkova zbog ofsajda.

2. RADNIČKI NIŠ - PARTIZAN 0:0

Glođović je suspendovan dva kola u avgustu 2013. godine, a član Sudijske komisije FSS Đorđe Žutić obrazložio je to na sledeći način:

- Glođović je pogrešio u nekoliko navrata na štetu Partizana. Morao je ranije da sankcioniše neke prekršaje kartonima, pre svega one od strane igrača Radničkog Živkovića. Istina, taj igrač je dobio pri kraju meča drugi žuti, automatski crveni karton, ali prethodno je imao nekoliko startova koji su takođe zahtevali opomenu glavnog arbitra. Takođe, Glođović je prevideo i igranje rukom fudbalera Radničkog na 18 metara od gola domaćina. Zbog svega navedenog, i on je kažnjen sa dva meča pauze.

3. JAGODINA - MLADOST LUČANI 1:1

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije je već dodelila slabu ocenu Glođoviću.

Gosti su do pogotka i boda došli sa bele tačke, nakon što je prethodno fauliran njihov igrač. Međutim, nakon pregledanja snimka utvrđeno je da je prekršaj bio načinjen van kaznenog prostora, tako da Glođović nije trebalo da dosudi najstrožu kaznu, već samo slobodan udarac.

4. NOVI PAZAR - CRVENA ZVEZDA

Bio je sporan momenat, ali je po mišljenju Sudijske komisije Glođović doneo dobru odluku - nakon konsultacije sa pomoćnikom dosudio je penal za Novi Pazar protiv crveno-belih. Tada je Darko Lazić igrao rukom u kaznenom prostoru, a sa penala je bio precizan Jevtović.

5. JAVOR - PARTIZAN 0:1

Bunili su se crno-beli zbog nedosuđenog penala nad Lazovićem i poništenog gola Škuletića koji je ispostavilo se kasnije bio regularan. Partizan je pobedio sa 1:0 pa su greške Glođovića brzo pale u zaborav.

Sećate li se još nekih spornih situacija? Podsetite u komentaru ispod teksta.

(Telegraf.rs)