KOMBINACIJA: Đurić i Ramadani "završili" Markeca kao što su "urađeni" Nastasić i Savić

Saga oko Lazara Markovića sve više podseća na slučajeve sa Nastasićem i Savićem *** Posao ide preko dvojice kontroverznih menadžera *** Trener Grant uspeo da Markecu obori cenu za samo pola sezone

Prodat je, nije prodat... Srbija, ali i Engleska bruje o transferu najtalentovanijeg srpskog fudbalera Lazara Markovića u Čelsi. Da li je napadač Partizana već kaparisan od strane "plavaca" ostaje misterija.

Klub i menadžer mladog asa su demantovali da je bilo kakav ugovor potpisan, ali poučeni primerima iz prošlosti, jednostavno ne možemo da uzmemo zdravo za gotovo poruke iz Partizana i menadžerske agencije "LIAN sports" kojom rukovodi Falji Ramadani.

KAKO (NI)SU PRODATI NASTASIĆ I SAVIĆ 

Dovoljno je prisetiti se situacije sa Matijom Nastasićem. Dok je talentovani štoper uveliko trenirao sa Fiorentinom i završavao formalnosti oko potpisa ugovora, Partizan i menadžer su na sva zvona demantovali da Matija prelazi u Fiorentinu. Tada je predsednik Dragan Đurić obećavao da Nastasić neće ići u Italiju, jer je potreban Partizanu. Na kraju, mladi defanzivac je završio u Fiorentini, a kasnije su Mladen Krstajić i Aleksandar Stanojević optužili Đurića da je Nastasić poklonjen jednoj menadžerskoj agenciji.

- Pored Nastasića imamo pet igrača koje juri cela Evropa! Nikog nismo prodali, ali to ne znači da nećemo pričati sa svim zainteresovanim stranama, naročito ukoliko Partizan bude imao interesa u svemu tome - rekao je Dragan Đurić i zjavi za "Press" 13. jula 2010. godine.

- U dobrim smo odnosima sa rukovodstvom kluba iz Firence i ako struka proceni da je Matija Nastasić potreban Partizanu, onda ćemo videti da ostane kod nas - rekao je Đurić za "Žurnal", 6. juna 2010. godine.

Slična situacija bila je i sa Stefanom Savićem. Danima je Đurić demantovao da mladi Crnogorac ide u Mančester siti... Jedina razlika je što u ovom transferu nije posredovao Falji Ramadani.

- Nismo još ništa ugovorili! Za sada ne postoji ponuda Mančester sitija za Stefana, a i mi ne razmišljamo o tome da ga prodamo dok za njega ne nađemo adekvatnu zamenu. Dakle, sve što se piše je na nivou nagađanja - rekao je Đurić za "Novosti" 25. juna 2010. godine.

Naravno, Savić je prodati Sitiju. Samo par dana pre odlučujućih bitaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona...

SVE U ZNAKU IZRAELA

Zbog svih tih kontraditornosti koje su bile plasirane iz Humske teško je za očekivati da je situacija oko Lazara Markovića potpuno čista. Pogotovo što je reč o klijentu agencije Faljija Ramadanija. Velika spona u transferu su i Avram Grant i njegov zemljak i jedan od najuticajnih menadžera sveta Pini Zahavi. Izarelski lobi sigurni nije sedeo skrštenih ruku i posmatrao sa strane kako se njihovi prijatelji iz Čelsija muče da ubede Lazara i Partizan. Kako "Žurnal" piše, dogovor je postignut tokom priprema Partizana u Izraelu, kada je Ramadani došao u posetu "crno-belima". Kasnije su tokom drugog dela priprema u Turskoj stigli i Zahavi i Roman Abramovič.

Grant je uostalom više poznatiji kao prijatelj Romana Abramoviča nego kao trener. Izraelac je prvu ulogu u Čelsiju imao kao direktor zadužen za transfere. Tadašnji trener "plavaca" Žoze Murinjo nije baš mirisao Granta, baš zbog velikog uticaja Granta, kao i zbog Zahavija koji je veliki konkurent Murinjovom agentu Žoržu Mendešu.

GRANT OBORIO CENU LAZARU

Možda i najviše zahvaljujući trenerskom kapacitetu Avrama Granta, Lazar Marković u prolećnom delu sezone nije postigao nijedan gol?! Kada je igrao, konstatntno su mu menjane pozicije i partneri u napadu, a često je bio i na klupi. Cena mu je pala u odnosu na onih januarskih 20 miliona evra koliko se pominjalo. Ovakav epilog je svakako išao u korist Čelsija, jer cena od 7 miliona koja se sada pominje svakako nije realna u odnosu na Markovićev rejting u Evropi.

U svim dematijima transfera navodi se da će popularni "Markec" i naredne sezone nositi dres Partizana. Ali, niko nije demantovao vest da je Marković kaparisan od strane Čelsija za sezonu 2012/13 kada bi se preselio na Ostrvo. On trenutno ne može da dobije ni radnu dozvolu za Englesku, Čelsiju bi bilo idealno da se kali u Partizanu još jednu sezonu, a čelnicima "crno-belih" "pije vodu" priča da Čačanin ostaje u klubu još jednu sezonu. I vuk sit i ovce na broju.

(A. Gligorić)