Filadelfija i Boston zakazali polufinale, Denver izborio majstoricu

Andre Igodala junak pobede Filadelfije, Kevin Garnet doneo trijumf Bostonu, bolesni Brajant nedovoljan za pobedu Lejkersa

Prvi put od sezone 2002/2003 košarkaši Filadelfije 76-ersa plasirali su se u polufinale istočne koneferencije. Iskoristili su domaći parket i u šestoj utakmici serije, posle uzbudljive završnice, savladali lidera ligaškog dela sezone Čikago 79:78.

Junak pobede bio je Andre Igodala sa 20 poena, uključujući i dva odlučujuća slobodna bacanja na 2,2 sekunde do kraja, ali i blokadom u poslednjem napadu Bulsa, na četiri stotinke pre kraja. Džru Holidej i Lu Vilijams ubacili su po 20, a Ivan Tarner 10 poena.

Kod Bulsa Ričard Hamilton je postigao 19 poena, koliko i Luol Deng, koji je dodao i 17 skokova. Omer Ašik je zabeležio 10 poena, ali je promašio oba slobodna bacanja pri vođstvu 78:77, da b u sledećem napadu skrivio faul posle koga je Igodala doneo pobedu Siksersima.

Poznat je i protivnik Filadelfiji u polufinalu, biće to košarkaši Boston Seltiksa koji su završili posao protiv Atlante pobedom u Gardenu 83:80. Kevin Garnet je bio najbolji sa 28 poena i 14 skokova, Pol Pirs je zabeležio 18 poena, sedam asistencija i pet skokova, a Radžon Rondo 14 poena i osam asistencija, čime je prekinuo rekordni niz od 27 utakmica sa 10 ili više asistencija. Saša Pavlović i Vlada Radmanović i ovog puta su meč odgledali s klupa.

Seltiksi su imali očajan procenat šuta u poslednjoj četvrtini (pet od 16), ali su to nadoknadili fantastičnom odbranom, naročito u poslednja dva i po minuta kad Hoksima nisu dozvolili nijedan poen iz igre i samo jedan s linije penala.

Prvi meč polufinala Istoka između Filadelfije i Bostona na programu je u subotu u Bostonu.

Istog dana u Los Anđelesu igraće se majstorica prve runde plej-ofa. Denver je sinoć relativno lako izašao na kraj sa Lejkersima 113:96 i izborio sedmi meč, u kome će doduše biti gosti.

Taj Louson je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 32 poena, s druge strane, bolesni Kobi Brajant postigao je jedan manje. Ali, Louson je imao podršku u saigračima, čak petorica su ostvarili dvocifren učinak, dok je u Lejkersima raspoložen bio još samo Bajnam sa 14 poena i 16 skokova.

Majstorica je u subotu u Stejpls centru, a Lejkersi će osim prednosti domaćeg parketa biti jači i za Rona Artestog, koji je odslužio kaznu zbog udaranja laktom Džejmsa Hardena.

 

Denver - LA Lejkers 113:96 (3:3)

BOSTON - Atlanta 83:80 (4:2)

FILADELFIJA - Čikago 79:78 (4:2)

 

(Telegraf.rs / foto: profimedia)