MIHAJLOVIĆEV BUNKER ODOLEO NA SAN PAOLU: Remi Napolija i Milana (FOTO) (VIDEO)

"Rosoneri" su tek treća ekipa ove sezone koja neporažena napušta Napulj

Derbijem u Napulju između Napolija i Milana kompletirano je 26. kolo Serije A, a rezultat meča na "San Paolu" bio je 1:1.

Napolitanci nisu iskoristili kiks Juventusa, pa su i dalje drugi na tabeli sa bodom zaostatka za "Starom damom", dok je ekipa Siniše Mihajlovića i dalje na šestom mestu. "Rosoneri" su tek treća ekipa ove sezone koja neporažena napušta Napulj.

Milan je nešto konkretnije počeo meč, bilo je polušansi na obe strane kako je vreme odmicalo, a oba gola u prvom poluvremenu pali su nakon srećnih okolnosti.

Omaleni Insinje je poslao šut sa leve strane, a lopta je zakačila jednog od igrača Milana i skrenula taman toliko da se uputi ka daljem donjem uglu Donaruminog gola.

Međutim, posle pet minuta je sreća uzvratila Milanu, kada je Bonaventura bio precizan posle dobre lopte Honde, iz prvog šuta ekipe u okvir gola domaćih.

U nastavku se Mihajlović opredelio za totalnu defanzivu, i umalo da bude kažnjen jer je Mertens u 69. minutu pogodio stativu, a neprimetni Baka je uspeo tek toliko da izbaci odbijenu loptu. Nedugo potom je umesto Bake ušao Menez u igru, a nedugo potom je trener Napolija Mauricio Sari izgubio strpljenje i protestovao kod sudije, koji ga je isključio i poslao na tribine.

Definitivno lepše od igre tokom većeg dela meča na "San Paolu" bilo je na tribinama, na delu sa najvatrenijim navijačima Napolija.

Da u Napulju vlada romantika, jasno je i kada pročitate reči sa parole: Zaljubio sam se u tebe čim sam se rodio... branio sam tvoje ime gde god da si bio.... jednog dana si odjednom u vrhu šampionata... shvatio sam da te u velikom broju volimo.

SERIJA A, 26. kolo

Petak

Bolonja – Juventus 0:0

Subota

Verona – Kjevo 3:1

Inter – Sampdorija 3:1

Nedelja

Atalanta – Fiorentina 2:3

Đenova – Udineze 2:1

Sasuolo – Empoli 3:2

Torino – Karpi 0:0

Frosinone – Lacio 0:0

Roma – Palermo 5:0

Ponedeljak

Napoli – Milan 1:1

(Insinje 39 - Bonaventura 44)

TABELA: Juventus 58, Napoli 57, Fiorentina 52, Roma 50, Inter 48, Milan 44, Sasuolo 38... Frozinone 23, Karpi 20, Verona 18.

(Telegraf.rs)