Grant odlazi u Bolton, pominje se i Blekburn!

"Grant u razgovoru s prijateljima, čak i izraelskim novinarima, ne krije da mu je osnovni cilj povratak u engleski fudbal. Voli tamošnje shvatanje igre, ali i način života na Ostrvu i po svaku cenu želi da se vrati tamo"

Sve je izvesnije da trener Partizana Avram Grant na leto napušta Humsku, a po svemu sudeći, ispuniće mu se želja da se vrati u Englesku i tamo nastavi karijeru.

Ukoliko Bolton obezbedi opstanak u Premijer ligi, izraelski stručnjak će prihvatiti ponudu uprave kluba sa "Ribok" stadiona.

- Grant u razgovoru s prijateljima, čak i izraelskim novinarima, ne krije da mu je osnovni cilj povratak u engleski fudbal. Voli tamošnje shvatanje igre, ali i način života na Ostrvu i po svaku cenu želi da se vrati tamo - prenosi "Blic" izjavu Grantovog poznanika koji je dobro upućen u planove Izraelca.

Tiražni izraelski list Harec preneo je da se za Grantove usluge interesovao i Blekburn, ali on nije želeo da počne pregovore dok ne vidi da li će "roversi" izboriti opstanak. Kako je od ponedeljka Blekburn i zvanično ispao, Bolton je izbio u prvi plan.

Problem je što i "trotere" čeka teška borba u poslednjem kolu - da bi ostali u elitnom društvu moraće da pobede u Stouku i opet neće dom biti sigurni, jer konkuret KPR-a, što je ipak teško za očekivati, može pobedom nad Mančester sitijem da ostane iznad Boltona.

Nije isključeno da se Grant preseli u Lankašir i ako "troteri" ne izbore opstanak, doduše pod drugim uslovima, jer nije isto raditi u Premijer ligi i u Čempionšipu.

Ipak, čak i u engleskoj drugoj ligi, plata Izraelcu sigurno bi bila veća nego sadašnja u Partizanu. Podsetimo, Grant sa "crno-belima" ima ugovor po kome dobija 900.000 evra godišnje, a trenutni menadžer Oven Kojl u Boltonu zarađuje oko 1,4 miliona evra. Toliko bi verovatno dobio i Grant, a tolika mu je otprilike bila plata i u Vest hamu i Portsmutu.

(Telegraf.rs)