Mali, Kokeza i Laković testirali podlogu za futsal u Areni (FOTO)

Hoćemo li oboriti rekord futsala od preko 11 hiljada navijača?

Futsal tim Grada Beograda, predvođen gradonačelnikom Sinišom Malim i predsednikom Skupštine Nikolom Nikodijevićem, odigrao je revijalni meč protiv čelnika Fudbalskog saveza Srbije u Beogradskoj areni, dan uoči početka Evropskog prvenstva u futsalu.

Za FSS igrali su potpredsednik Slaviša Kokeza, bivši generalni sekretar Zoran Laković, selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević i na taj način protiv gradskih funcionera isprobali specijalnu podlogu u Areni, uoči sutrašnjeg meča između Srbije i Slovenije na otvaranju prvenstva.

Rezultat nije bio u prvom planu, već rekreacija i zabava kako bi se promovisao turnir.

- Posle Evropskog prvenstva u vaterpolu, Beograd je domaćin šampionata i u futsalu. Biće to nova prilika da pokažemo da smo svetska metropola i pozvao bih navijače da ispune tribine- rekao je Siniša Mali nadajući se da će biti i oboren rekord, koji inače iznosi 11,558 ljudi, na meču Rusije i Italije 2014. godine.

Mali je dodao da je Arena spremna za novi spektakl i da izgleda sjajno.

Nikodijević je otkrio da su iz UEFA stigle pohvale za organitaciju takmičenja.

- UEFA je najveća evropska sportska organizacija i samim tim činjenica da se igra u Beogradu je velika čast. Ljudi iz UEFA su oduševljeni kako su tekle pripreme za šampionat. Arena je veliko bogatstvo Beograda, sport najveći ambasador Srbije u čitavom svetu i verujem da ćemo poslati pravu sliku - naveo je Nikodijević.

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević istakao je da se nada da će ekipa napraviti iskorak i osvojiti medalju.

- Želimo da prođemo prepreku, zvanu četvtfinale i uz pomoć navijača pokušamo da napravimo veliki uspeh - zaključio je Kovačević.

Šampionat Evrope u futsalu, koji se održava od 2. do 13. februara, počinje sutrašnjom utakmicom Srbije i Slovenije od 18.30 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)